ה-כוכבת • מתכון לעוגת עוקץ הדבורה

 
לא אוהבים אגוזי מלך? החליפו בפקאנים מסוכרים
לא אוהבים אגוזי מלך? החליפו בפקאנים מסוכרים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 13:49 21/09/2011

במקום להסתפק בעוגת דבש מסורתית, חיהל'ה מחליטה להכין גרסה מיוחדת לעוקץ הדבורה שמשלבת ענני קצפת בניחוח וניל עם עוגה רכה בצבע משגע מנוקדת באגוזי מלך

 
 
 
 
 

בראש השנה עקיצת הדבורה הופכת למתוקה בעזרת עוגה מרהיבה המגיעה במספר ווריאציות, מסובכות יותר או הרבה פחות. הפעם החלטתי להביא לכם גירסה קלה אך מקושטת ומעוצבת בצורה מושכת ומפתה ואפילו החלטתי להוסיף מספר דבורים מתוקות בעזרת בצק סוכר, כך שגם המבוגרים וגם הילדים יאהבו אותה.

 

מקור העוגה מגרמניה, שם היא נקראת Bienenstich או Bee sting cake כשבבסיסה בצק שמרים מתוק, שקדים מקורמלים ומילוי של קרם וניל.

 

אין לי ספק שהעוגה תקצור מחמאות רבות מהאורחים, גם על המראה, אבל בעיקר על הטעם. חג שמח!

 
הקצפת מאווררת וממתיקה את העוגה
הקצפת מאווררת וממתיקה את העוגה צילום: חיה אילונה דר

עוגת עוקץ הדבורה

תבנית קפיץ 26

 

מצרכים:

5 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

200 גרם שמנת חמוצה (גביע)

כוס שמן

2 כוסות קמח תופח

200 גרם אגוזים

 

להרטבת העוגה:

סירופ מייפל

1/4 כוס דבש

 

למילוי:

500 גרם שמנת מתוקה

כוס חלב

שקית פודינג וניל

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
  • טורפים את החלמונים ומוסיפים בזרם.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת ולאחר מכן לסירוגין את השמן והקמח.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים את האגוזים.
  • אופים עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא יבש.
  • למחרת פורסים את העוגה באמצע, מסירים את החלק העליון ומניחים על צלחת.
  • מרטיבים את החלק התחתון עם סירופ מייפל ודבש (מחוממים מעט ביחד).
  • מקציפים את כל חומרי המילוי ומשאירים כוס קצפת בצד.
  • מזליפים את הקצפת על החלק התחתון של העוגה הפרוסה.
  • מחזירים את החלק העליון מעל הקצפת ומרטיבים במעט סירופ מייפל עם דבש (מחוממים מעט ביחד).
  • מזליפים על העוגה במרכזה גבעה קטנה של קצפת ומניחים עליה את הדבורים.

 

להכנת הדבורים:

בצק סוכר לפיסול

צבעי מאכל לבצק (השתמשתי בכתום וירוק)

 

אופן הכנה:

  • לשים בצק סוכר כתום / צהוב ויוצרים אליפסות.
  • מרדדים בצק סוכר ירוק / שחור ויוצרים רצועות.
  • מרדדים בצק סוכר לבן וקורצים ממנו פרח .
  • מדביקים את הרצועות על האליפסות ומכל פרח חותכים זוג כנפיים ומדביקים ליד הראש.
  • מגלגלים עיגולים קטנים מבצק סוכר לבן לעיניים ומדביקים ולמרכז העין מגלגלים כדורים ירוקים קטנים יותר (או מסמנים נקודה עם טוש עם צבע מאכל).

 

 
כל הדרך אל העוקץ הכי מתוק על השולחן
כל הדרך אל העוקץ הכי מתוק על השולחן צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.