מתכון לבטטה ודלעת בדבש ורוזמרין

 
תוספת עשירה בטעמים שכולם יאהבו
תוספת עשירה בטעמים שכולם יאהבו צילום: חיה אילונה דר
 

מחפשים תוספת חגיגית וטעימה שהולכת נהדר עם כל מנת בשר או עוף? הכינו רצועות אפויות של בטטה ודלעת ברוטב מתקתק. 5 דקות וזה שלכם

 
 
 
 
 

התוספות ממלאות תפקיד חשוב ונכבד בבניית תפריט הארוחה. האורחים תמיד מצפים לראות מה יגיע ויתלווה למנה העיקרית ובדרך כלל לא נותר מהן פירור בין אם מדובר באורז, תפוח אדמה או כל תוספת אחרת.

 

הפעם לכבוד ראש השנה, החג המתוק שפותח את שנת תשע"ב, החלטתי לשתף אתכם בתוספת טעימה, מתקתקה וזהובה. דלעת ובטטה בציפוי של דבש, סויה ותפוז ולשם איזון הטעמים אני מוסיפה לעיתים גם צ'ילי חריף ועשבי תיבול ריחניים. תוך זמן קצר וללא הרבה טרחה מתקבלת תוספת רכה, טעימה ומהנה לצד המנה העיקרית.

 
התוספת שתשדרג את המנה העיקרית
התוספת שתשדרג את המנה העיקרית צילום: חיה אילונה דר

מצרכים:

3 בטטות מאורכות בינוניות קלופות

300 גרם דלעת

4 בצלצים סגולים קטנים קלופים

2 שיני שום כתושים

5 שיני שום עם קליפה

5 כפות שמן זית

1/4 כוס דבש

1/3 כפית מלח

5 כפות סויה

מיץ מ-1/2 תפוז

גבעול רוזמרין, קורנית וטרגון

1/4 כפית צ'ילי טחון

2 כפות שומשום

כף מלח גס

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה .
  • מערבבים ביחד שום כתוש, שמן, סויה, דבש, מלח ואת מיץ התפוזים.
  • חותכים את הבטטה והדלעת לרצועות ואת הבצלים לרבעים ומניחים בתבנית.
  • יוצקים מעל הירקות את הרוטב ומפזרים את שיני השום, השומשום ואת עשבי התיבול.
  • אופים בתנור במשך כ-40 דקות עד הזהבה והתרככות של הירקות.
  • מפזרים על הירקות לפני ההגשה מעט מלח גס.

 

 
יש לה טעם מתקתק וממכר שיגרום לכם לרצות מהתוספת עוד ועוד
יש לה טעם מתקתק וממכר שיגרום לכם לרצות מהתוספת עוד ועוד צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.