מתכון למוס קרמל עם ביסקוויט דבש

 
מומלץ להגיש לצד פירות
מומלץ להגיש לצד פירות צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 18:39 30/09/2011

מוס קרמל קטיפתי על בסיס שמנת מתוקה עם קוביות של ביסקוויט דבש ביתי

 
 
 
 
 

מצרכים לביסקוויט תבלינים:

2 ביצים

30 גרם סוכר

75 גרם חלב

150 גרם דבש

150 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

כפית גרידת תפוז

7 גרם מיקס ספייס תבלינים (קינמון, וניל, ציפורן אניס) 

 

מוס קרמל :

150 סמ"ק שמנת מתוקה

1/2 מקל וניל

125 גרם סוכר לקרמל

2 חלמונים

15 גרם סוכר

6 גרם ג'לטין

30 סמ"ק מים

260 גרם שמנת מתוקה

 

אופן הכנת הביסקוויטים:

  • מבשלים חלב, דבש וגרידת תפוז בטמפרטורה של כ-30 מעלות.
  • מערבבים בקערה ביצים, סוכר, קמח, אבקת אפייה ואת תבלינים.
  • מערבבים את שתי התערובות ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-25 דקות.
  • לאחר שנאפה והתקרר, פורסים לקוביות קרוטונים.
  • אופים למשך כעשר דקות בטמפרטורה של 165 מעלות.

 

המוס:

  • מבשלים את הסוכר עד להיווצרות קרמל ובמקביל מבשלים 150 סמ"ק שמנת עם מקל וניל  עד לרתיחה. תוך כדי מערבבים חלמונים עם 15 גרם סוכר.
  • שופכים בהדרגה ובעדינות את השמנת לתוך הכרמל (הטמפרטורה צריכה להיות 83-85 מעלות).
  • מערבבים את הקרם יחד עם החלמונים.
  • מיד לאחר מכן, מוסיפים את הג'לטין כשהוא מומס במים ("חלת ג'לטין").
  • מקציפים שמנת מתוקה לקצף קל ואוורירי (מעט נוזלית אפילו כי כבר יש ג'לטין בקרם).
  • מקררים את הקרם לכ-35 מעלות (על ידי "בן מארי").
  • מקפלים את השמנת לתוך הקרם אנגלייז עד לקבלת קרם חלק בעל צבע מהגוני.
  • משלבים את קוביות הקרוטונים בתוך הקרם ויוצקים לתוך כוס חגיגית.
  • מקררים היטב לפני שאוכלים.      
  • ניתן לקשט את המנה עם קרמל או שערות קרמל.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

פרפה דבש עם תפוחי עץ מוקפצים

עוגת דבש עם חלבה

 

 

 
עוד כתבות במדור בית ספר לאפייה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.