מתכון לעוגת דבש בחושה עם תמרים

 
בחושה מענגת שתלך נהדר עם הקפה שאחרי הארוחה
בחושה מענגת שתלך נהדר עם הקפה שאחרי הארוחה צילום: שירן כרמל
 
עודכן 07:57 22/09/2011

השף עמר זרניצקי-דרומי משדרג את עוגת הדבש הקלאסית ומוסיף קוביות תמרים וניחוח עדין של קינמון וג'ינג'ר

 
 
 
 
 

מצרכים:

50 גרם ביצים (1 ביצה)

150 גרם שמן (שלושת רבעי כוס)

110 גרם סוכר (חצי כוס ועוד כף)

165 גרם דבש (כוס פחות שתי כפות)

75 גרם חלבון (חלבון מ-2.5 ביצים)

40 גרם סוכר (2 כפות)

215 גרם קמח (כוס ועוד כף)

4 גרם אבקת אפיה (חצי כפית)

4 גרם סודה לשתייה (חצי כפית)

1 כפית קינמון

1 כפית ציפורן טחון

חצי כפית ג'ינג'ר טחון

150 גרם נס קפה (כף נס קפה עם שלושת רבעי כוס מים)

150 גרם תמרים לחים קלופים חתוכים לקוביות

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד דבש, ביצים, שמן וסוכר למסה אחידה והומוגנית.
  • מערבבים את הקמח וכל האבקות יחד.
  • ממיסים את אבקת הקפה במים חמים.
  • מוסיפים את הקמח והיבשים לאט לתערובת הביצים והשמן.
  • מוסיפים את הקפה לתערובת הביצים והקמח.
  • מקציפים חלבון עם 40 גרם סוכר ומקפלים לתערובת.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר.
  • יוצקים את המסה עד לגובה מחצית התבנית, מפזרים את קוביות התמרים ומכסים בשארית המסה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום 165 מעלות כ-30-35 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגות דבש? נסו את אלה:

עוגת דבש מתובלת עם תפוחי עץ

עוגת דבש בחושה

עוגת עוקץ הדבורה

עוגת דבש ומייפל

עוגת דבש ותפוחים

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.