מתכון לפטריות וחצילים ממולאים

 
ניתן להכין גם בנפרד ולהגיש עם ירקות אפויים
ניתן להכין גם בנפרד ולהגיש עם ירקות אפויים צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 10:24 22/09/2011

פרוסות חצילים אפויים ופטריות מטוגנות ממולאות בבשר בקר טחון ותבלינים. מתאים כתוספת או מנה ראשונה

 
 
 
 
 

מצרכים (ל-4 מנות):

6 חצילים גדולים וארוכים במיוחד

500 גרם בשר בקר טחון

3 בצלים

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית שטוחה של מלח

2 כפית אבקת מרק בצל

1/4 כפית כורכום

1/2 כוס קצוצה של פטרוזיליה

1/2 כוס שמן זית

150 גרם צנוברים

1 כפית שום קצוצה

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • מורידים את הרגלים של הפטריות ומטגנים עם שמן ובצל.
  • במחבת נפרדת מטגנים את הפטריות עם שמן זית לאחר שנטבלו בביצה.
  • מקלפים את החצילים, פורסים לאורך ברוחב 1 ס"מ.
  • מורחים אותם במברשת עם מעט שמן זית שמטובל באבקת מרק בצל.
  • מכניסים את החציל לתנור בתבניות משומנות למשך 10 דקות על כל צד בתוכנית הגריל. מוציאים ומצננים.
  • בקערה נפרדת לשים 500 גרם בשר בקר טחון, אליו מוסיפים 3 בצלים קצוצים מטוגנים, פלפל שחור, מלח, מרק בצל, שום, כורכום, פטרוזיליה וצנוברים, ומערבבים היטב.
  • מניחים פרוסת חציל על קרש חיתוך. מניחים כף מהבשר על קצה פרוסת החציל ומגלגלים באופן הדוק. בסיום, מניחים אותם על תבנית משומנת.
  • מפזרים מעט תערובת של שמן ומרק בצל על החצילים ומוסיפים רבע כוס מים רותחים.
  • מכניסים לתנור במשך 30 דקות על 200 מעלות.
  • ממלאים את הפטריות בבשר, חצי כפית אגוז מוסקט וברגלי הפטריות המטוגנות עם הבצל.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

פילה בקר בקרמל תפוחים ודבש

סנדוויץ' דניס ועשבי תבלין

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.