ארוחת חג טבעונית לראש השנה

 
תפוח אדמה ובטטה יחד עם מטבל יוגורט טבעוני ביתי
תפוח אדמה ובטטה יחד עם מטבל יוגורט טבעוני ביתי צילום: נטלי שוינקלשטיין
 
עודכן 08:04 25/09/2011

הנטורופתית נטלי שוינקלשטיין מציעה לכם ארוחת חג שלמה, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, על טהרת הטבעונות והבריאות. אז מה בתפריט? פרוסות תפוחי אדמה ובטטה מוגשות עם מטבל יוגורט (טבעוני), קציצות גזר מתקתקות ברוטב עגבניות לצד פולנטה ועוגת תפוחים הפוכה

 
 
 
 
 

פרוסות תפוח אדמה ובטטה עם מטבל יוגורט

בעולם בו אנו חיים, כמעט כל אדם זקוק לתוספת חיידקים חיוביים. אורח החיים שלנו, הכולל תזונה מתועשת ושימוש בכימיקלים ובייחוד אנטיביוטיקה, הורסים את הפלורה הטבעית שבמערכת העיכול. הדבר יכול לפגוע בתפקודים שונים של הגוף לרבות מערכת העיכול והספיגה וכן מערכת החיסון.

 

במנת פתיחה זו היוגורט נוצר מהוספה בריאה של זני חיידקים פרוביוטים, בכמות עצומה. היוגורט נהפך לסמיך יותר ויותר בזכות אותם החיידקים אשר מתרבים לאין שיעור. ואני מבטיחה, הטעם והמרקם מעולים.

 

מצרכים:

3 כוסות חלב סויה ללא סוכר

3 כמוסות פרוביוטיקה (חיידקים חיוביים שקונים בבית טבע)

1 כפית מכל אחד מעשבי התיבול - נענע, כוסברה, שמיר ועירית

1 כף שמן זית כתית מעולה

1/4 כפית מלח אטלנטי דק

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1 שן שום

1 בטטה עם קליפה

1 תפוח אדמה עם קליפה

1 כפית סירופ מייפל טבעי

 

אופן הכנה:

  • מנקים היטב כלי מזכוכית. שמים בתוכו את חלב הסויה.
  • פותחים את כמוסות החיידקים ומערבבים היטב.
  • משאירים את התנור עם אור דולק ללא חום או על טמפרטורה מינימאלית של 50 מעלות, למשך הלילה, כ-10 שעות, והיוגורט מוכן. ככל שהיוגורט נמצא יותר זמן בתנור, עד 14 שעות, הוא יהיה יותר סמיך ויותר טעים.
  • מערבבים את כל המרכיבים יחד, פרט לבטטה ולתפוח האדמה.
  • מניחים בתנור שחומם ל-200 מעלות, פרוסות תפוחי אדמה ובטטה עם מעט שמן זית ומלח גס, למשך חצי שעה או עד שהם רכים.
  • מגישים יחד עם מטבל היוגורט ומוזגים מעל כפית סירופ מייפל טבעי.

 

 

קציצות גזר מתקתקות ברוטב עגבניות על פולנטת תירס 

את שמן הקנולה אתם בוודאי מכירים. וכך גם את שמן הסויה והתירס, אך על שמן זרעי ענבים שמעתם? השמן בריא מאד ומכיל אנטי אוקסידנטים רבים. הוא טעים, עדין ויחסית לא יקר.

 

מבחינה בריאותית מומלץ להשתמש בו על פני השמנים האחרים. כדי להפיק מהשמן את מירב היתרונות הבריאותיים, מומלץ להוסיפו לסלטים או מיד לאחר הבישול, אך השמן מתאים גם לבישול, כמו במנה העיקרית הזו, ולאפייה.

 

מצרכים לקציצות:

4 גזרים גדולים

2 כפות טחינה משומשום מלא

6 כפות פירורי לחם מחיטה מלאה

2 שיני שום

4 כפות שמן זרעי ענבים כבישה קרה

1 כפית שטוחה מלח אטלנטי דק

 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס דק

 

לרוטב העגבניות:

1 עגבנייה גדולה ורכה

1/2 חבילת רסק עגבניות

2 כפות שמן זית כתית מעולה

1 שן שום

1/4 כוס מים

1/4 כפית רוזמרין

מלח ופלפל שחור

 

לפולנטה:

2 כוסות מים

5 כפות קמח תירס

2 כפות שמן זרעי ענבים מכבישה קרה

מלח אלטנטי דק

 

אופן הכנת הקציצות:

  • מחממים את הגזרים כשהם שלמים בסיר עם מעט מים עד שיהיו מעט רכים.
  • מגרדים את הגזרים לאחר הבישול בפומפייה לתוך קערה.
  • מערבבים את כל המרכיבים יחד. מכינים מהתערובת קציצות בגודל כדור קטן ואז מועכים קלות.
  • מחממים מחבת עם 2 כפות שמן. מטגנים את הקציצות והופכים אותן כעבור 2 דקות לצד השני ל2 דקות נוספות.
  • מעבירים את הקציצות למשטח משומן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10-15 דקות.

 

לרוטב עגבניות:

  • מחממים מחבת עם שמן, חותכים את העגבניות לריבועים קטנים וקוצצים את השום.
  • כשהמחבת חמה, מוסיפים את העגבניות. לאחר 2 דקות מוסיפים את השום ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את המים, ורסק העגבניות ומערבבים היטב.  
  • מורידים את האש ומניחים לרוטב להצטמצם במשך 3 דקות, ואז מורידים מהאש לחלוטין.

 

לפולנטה:

  • מרתיחים מים ושופכים על קמח התירס.
  • מוסיפים שמן ומלח תוך כדי בחישה, עד שנוצרת עיסה אחידה.
  • מניחים את הפולנטה על הצלחת כאשר במרכזה חור, לתוכו שופכים את רוטב העגבניות.
  • מניחים מעל הרוטב את הקציצות.

 

 
קציצות גזר מתקתקות ברוטב עגבניות על פלונטה
קציצות גזר מתקתקות ברוטב עגבניות על פלונטה צילום : נטלי שוינקלשטיין
 

עוגת תפוחי עץ עסיסית הפוכה

מנה אחרונה היא לא דבר שבשגרה אצלי במשפחה, אך כפי שאני תמיד נוהגת להסביר, אם הבסיס התזונתי מאוזן, לא יקרה כלום אם מידי פעם נחרוג מההרגלים הבריאים. ובכל זאת, מומלץ לאכול ממנה לפחות כשעה אחרי הארוחה ולא מיד אחריה. מדובר בעוגה פשוטה, שנאכלה בביתי באותה מהירות שלקח לי להכינה.

 

מצרכים (לעוגה בתבנית אינגליש קייק):

1 כוס קמח מחיטה מלאה

1/2 כוס סוכר דמררה

1/3 כוס שמן זרעי ענבים

1/2 כוס חלב סויה

2/3 כוס מים

1/2 כפית תמצית וניל

1 כפית סודה לשתייה

2 כפות זרעי פשתן

 

לתערובת התפוחים:

2 תפוחי עץ ירוקים קטנים

5 כפות שמן קוקוס

5 כפות סוכר דמררה

 

אופן הכנה:

  • חותכים את התפוחים לפרוסות או ריבועים.
  • שמים במחבת את שמן הקוקוס והסוכר ומערבבים היטב עד שמתקבל קירמול עדין.
  • מוסיפים את התפוחים ומערבבים כל הזמן עד שהם מתרככים. מנפים את הקמח.
  • מערבבים את החומרים היבשים והרטובים לחוד, בשתי קערות נפרדות, מלבד זרעי הפשתן.
  • טוחנים את זרעי הפשתן עם חצי כוס מהחומרים הרטובים למשך 10 שניות.
  • מערבבים את שתי הקערות יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה אך לא צמיגה.
  • שמים את התערובת בתנור למשך 40 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
  • הופכים את העוגה ומגישים.

 

 
עוגת תפוחים עץ טבעונית עסיסית
עוגת תפוחים עץ טבעונית עסיסית צילום : נטלי שוינקלשטיין
 
 
 
עוד כתבות במדור הכי טבעי שיש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.