גורמה לייט • 2 מנות בשר מרשימות לחג

 
חכו תראו מה מתחבא בתוך החצילים
חכו תראו מה מתחבא בתוך החצילים צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 07:57 26/09/2011
שושי שטיינוביץ

הן יגנבו את ההצגה בשולחן ויקצרו המון מחמאות מהאורחים, רק אל תגלו שזה לא מסובך כמו שזה נראה - כרובית במילוי בשר וחלת חצילים במילוי בשר ופירות יבשים

 
 
 
 
 

שושי שטיינוביץ, מפתחת שיטת בישול גורמה לייט, מוכיחה כי באמצעות מצרכים בסיסיים ותבלינים המעניקים לתבשילים טעם עשיר וריח מפתה, ניתן להכין שלל מנות גורמה טעימות ועשירות עם ערך קלורי של לא יותר מ-100 קלוריות לערך.

 

תקופת החגים שבאה עלינו לטובה הינה ללא ספק תקופה עם פוטנציאל רב  להשמנה ועליה במשקל אבל אפשר גם אחרת. אם תאמצו את עקרונות הבישול על טהרת הלייט תזכו גם בשמירה על הגיזרה וגם באוכל גורמה טעים להפליא. אז שנסו מותניים, הפשילו שרוולים הכנסו למטבח וקדימה לעבודה.

 

חלת חצילים במילוי פלפלים, פירות יבשים ובלסמי

לא כל יום נתקלים במנה יפיפיה שכזו שטומנת בחובה תערובת פלפלים, ופירות יבשים ובשר טחון.

 

מצרכים:

3 חצילים

 

למלית 1:

250 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם חזה עוף טחון או הודו)

1 בצל בינוני

1 שן שום

פלפל שחור גרוס טרי

מלח

1 כפית שמן זית

4 כפות יין לבן

 

למלית 2:

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות (פחות מס"מ)

1 בצל בינוני 

4 שזיפים יבשים 

4 משמשים יבשים

2 כפות צימוקים

4 כפות חומץ בלסמי

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1 כפית שמן זית

 

אופן ‏הכנה:

  • שוטפים היטב את החצילים, מייבשים אותם וחותכים אותם לפרוסות אורך בעובי של 1 ס"מ.
  • קולים במחבת טפלון גדולה ושטוחה, ללא שמן ומשני הצדדים את פרוסות החציל.
  • קוצצים בצל ומטגנים אותו במחבת נוספת עם כפית אחת של שמן.
  • מוסיפים למחבת את הבשר, יין לבן, מלח ופלפל במשך וממשיכים לטגן במשך 5 דקות עד שהנוזלים נספגים והבשר מוכן.
  • מוציאים את הבשר מהמחבת לתוך צלחת.
  • קוצצים דק בצל נוסף ומטגנים אותו עם כפית שמן בתוך אותה מחבת בה טוגנה תערובת הבשר. 
  • קוצצים את המשמשים והשזיפים, מוסיפים את כל הפירות היבשים לבצל שבמחבת וממשיכים לטגן.
  • מוסיפים לתערובת דבש וחומץ בלסמי, מבשלים עוד שתי דקות ומורידים מהאש.
  • מניחים על קרש שטוח את פרוסות החציל בשתי שורות בצורת "כנפיים של מלאך" (בדומה לפרפר כאשר הקצה של כל פרוסה שוכב על הפרוסה הקודמת).
  • מניחים במרכז את מלית הבשר ומעליה את תערובת הפירות היבשים וסוגרים את "הכנפיים" כך שמתקבלת חלה.

 

 

 
קל ופשוט להכנה
קל ופשוט להכנה צילום: רחלי קרוט

כרובית במילוי בשר

מנה חגיגית במיוחד שתגרוף אינספור מחמאות מהאורחים.

 

מצרכים:

1 ראש כרובית בגודל בינוני-קטן (תלוי במספר הסועדים)

 

למילוי:

200 גרם בשר הודו אדום טחון ללא שומן

1 בצל בינוני

1 ביצה

2 כפות קמח מצה

50 גרם משמשים מיובשים

מעט פלפל שחור

מלח

 

לציפוי:

4 כפות קמח מצה

1 חלבון ביצה

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • שוטפים ומנקים היטב את הכרובית השלמה. כדאי להשרות אותה בקערה עם מים על מנת להבטיח שכל הלכלוך יצא ממנה.
  • ממלאים סיר גדול עם מים וכף של מלח, מביאים לרתיחה, מכניסים את הכרובית לתוך סיר המים וחולטים אותה במשך 3 דקות. מוציאים מהמים ומקררים.
  • קוצצים את הבצק והמשמשים המיובשים.
  • מטגנים את הבצל במחבת עם כפית שמן ועם הזהבה מוסיפים את המשמש המיובש.
  • מעבירים את תערובת הבצל והפירות היבשים לקערה יחד עם הבשר הטחון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • אוחזים את ראש הכרובית, פותחים רווחים בין הפרחים וממלאים במילוי הבשר.  ממלאים כך את כל הכרובית עד לקבלת כרובית ממולאת.
  • מערבבים בקערה את חומרי הציפוי ומצפים באמצעות כף את ראש הכרובית הממולאת.
  • אופים את הכרובית בתנור בחום בינוני במשך כ-40 דקות עד להשחמה.
  • מגישים ראש כרובית שלם לשולחן ופורסים לעיני הסועדים (אפשר להגיש עם מעט לימון).

 

 
הכרובית שלכם מעולם לא נראתה טוב יותר
הכרובית שלכם מעולם לא נראתה טוב יותר צילום : רחלי קרוט
 

המתכונים באדיבות שושי שטיינוביץ, מפתחת שיטת בישול גורמה לייט ומייסדת קבוצות "מבשלים גורמה ונשארים לייט", מפגשים לתמיכה באורח חיים בריא והרזיה מתוך סדנא בטעם

 

לכל המתכונים לראש השנה

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לחג? נסו את אלה:

קוביות בשר ברוטב סיידר ושזיפים

עוגת דבש קלה להכנה

שוקי עוף ברוטב דבש

אורז עם שקדים וצימוקים

חלת דבש

עוף בעגבניות ודבש

סברינות חגיגיות

צלי עם פירות יבשים

עוגת רימונים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.