מתכון לטרין כבדי עוף וריבת בצל

 
הגירסה המשודרת למנת הכבד קצוץ המסורתית
הגירסה המשודרת למנת הכבד קצוץ המסורתית צילום: דניאל לילה
 
עודכן 09:59 28/09/2011
שף עדי שוורץ

גירסה משודרגת לממרח כבד קצוץ הפופולרי. טרין כבדים עם נגיעות של יין אדום ושכבה של ריבת בצל מתקתקה ומפנקת. זהירות זה ממכר

 
 
 
 
 

מצרכים:

1/2 ק"ג כבד עוף מנוקה (לא שטוף)
שמן זית
מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס ומלח
3 ביצים קשות
2 תפוחי אדמה מבושלים
מעט עלי תימין
3 בצלים
מעט ברנדי/קוניאק

 

לריבת בצל: 

4 בצלים סגולים פרוסים
שמן רגיל
1 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס חומץ בלסמי
2 כוסות יין אדום
מלח ופלפל
מקל קינמון

3-4 מסמרי ציפורן

 

אופן הכנה:

  • מחממים מחבת כבדה ללא שמן באש נמוכה במשך 7 דקות.
  • מוסיפים למחבת שמן ומשחימים היטב את הבצל (לא הזהבה).
  • מוציאים את הבצל המטוגן לקערה, מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים ואת כבדי העוף (אין לכסות את המחבת עם מכסה).
  • משחימים את הכבדים במשך כ 2-3 דקות מכל צד (ללא תיבול), עד למידת עשייה M.
  • מוסיפים את הביצים הקשות והבצל למחבת מתבלים במלח אטלנטי, מלח רגיל, פלפל, תימין וקוניאק. מכבים את האש ומצננים קלות.
  • טוחנים במטחנת בשר את תערובת הכבדים יחד עם תפוחי האדמה המבושלים, מערבבים היטב ומתקנים תיבול.

 

להכנת הריבה:

  • מחממים שמן במחבת כבדה, משחימים את פרוסות הבצל ומוסיפים את הסוכר החום עד להמסה.
  • מוסיפים את החומץ הבלסמי והיין האדום ומתבלים במלח, פלפל וקינמון.
  • מבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות עד לצמצום הנוזלים.

 

להרכבת המנה:

  • מסדרים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד 1/2 משכבת הכבדים הקצוצים.
  • מניחים מעל שכבת הכבדים שכבה של ריבת בצל ושוב שכבה של כבדים.
  • מקפלים את דפנות הניילון הנצמד, מהדקים היטב ומניחים על המנה משקולת כבדה למשך לילה (קופסת שימורים לדוגמא).

 

המתכון באדיבות שף עדי שוורץ מלגעת באוכל

 

לכל המתכונים לראש השנה>>>

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לחג? נסו את אלה:

קינוחים פרווה

בטטה ודלעת בדבש ורוזמרין

עוגת דבש קלה להכנה

אורז עם שקדים וצימוקים

חלת דבש

עוף בעגבניות ודבש

סברינות חגיגיות

צלי עם פירות יבשים

עוגת דבש ותפוחים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.