מתכון לעוגת תפוחים בחושה (פרווה)

 
עוגת תפוחים בחושה שתעשה לכם ראש השנה שמח
עוגת תפוחים בחושה שתעשה לכם ראש השנה שמח צילום: יהודה סלומון
 
עודכן 10:04 30/09/2011

עוגה בחושה המבוססת על רסק תפוחים, תפוח מגורר ורכז תפוחים טבעי, המעניקים לעוגה, ביחד עם רוטב וניל מתקתק, טעם תפוחים מודגש במיוחד

 
 
 
 
 

תבנית ארוכה בגובה 10 ס"מ ובקוטר 25 ס"מ

 

מצרכים: 

125 גרם מחמאה רכה

¼1 כוסות סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קליפת לימון מגוררת

2 כפות רכז תפוחים 100% טבעי

2 ביצים גדולות

2 כוסות קמח

1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה

קורט קינמון טחון

1 כוס רסק תפוחים ללא סוכר (ביתי או משומר)

2 כפות מיץ לימון

1 תפוח עץ בינוני, קלוף ומגורר גס

3-2 כפות שקדים מולבנים פרוסים

רוטב וניל להגשה (מתכון בהמשך)

 

אופן הכנה:

  • משמנים היטב את התבנית ומרפדים את תחתיתה בעיגול של נייר אפייה.
  • מקמחים את דופנות התבנית ואת הארובה, מנערים את עודפי הקמח ומדליקים את התנור כשהוא מכוון לחום בינוני.
  • מקציפים בקערת ערבול בינונית את המחמאה עם הסוכר, הווניל ועם קליפת הלימון במשך 5-3 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את רכז התפוחים בהדרגה, תוך הקצפה, מוסיפים גם את הביצים לתערובת המוקצפת, אחת בכל פעם, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה.
  • מנפים לתערובת קמח, אבקת אפייה וקורט קינמון ומוסיפים רסק תפוחים ומיץ לימון. מערבלים במהירות גבוהה ערבול קצר ככל האפשר רק עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  • מוסיפים את התפוח המגורר ומבליעים אותו לתוך התערובת בכף.
  • מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים בעזרת גב של כף ונועצים להב סכין לעומק התבליל - באמצע המרחק בין הדופן לארובה  ו"חותכים" בעיגול במקביל לדופן (פעולה זו מבטיחה שפני העוגה לא יתבקעו במקומות בלתי צפויים אלא רק לאורך החתך המסומן).
  • זורים את השקדים הפרוסים על פני העוגה ומהדקים קלות.
  • אופים את העוגה בחום של 180 מעלות בשליש התחתון של התנור במשך 40 דקות. העוגה מוכנה כשהיא חומה ־ זהובה ומרכז העוגה יציב למגע (לוחצים באצבע כדי לבדוק). מוציאים מהתנור ומצננים.
  • הופכים את העוגה על מגש, מסירים את הנייר והופכים שוב. מגישים את פרוסות העוגה עם רוטב וניל.

 

לרוטב וניל:

2 כפות סוכר

3 שקיקים סוכר וניל

2 כפיות אבקת פודינג וניל לבישול או קורנפלור

½ כוס מים

1 כוס (250 מ"ל) קצפת צמחית מתוקה ("שמנת" צמחית לקצפת לא מוקצפת)

רצועה רחבה של קליפת לימון (השכבה הצבעונית בלבד).

 

להכנת הרוטב:

  • מערבבים את הסוכר עם סוכר הווניל ועם אבקת הפודינג (או הקורנפלור) בקערית קטנה, מוסיפים את המים ובוללים לתערובת חלקה.
  • יוצקים את נוזל הקצפת לסיר, מוסיפים את בלילת הפודינג ואת קליפת הלימון ומערבבים היטב.
  • מחממים את התערובת מעל להבה בינונית תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
  • מנמיכים את הלהבה ובוחשים במשך דקה נוספת, עד שהתערובת מסמיכה.
  • מסירים את הסיר מהאש וממשיכים לבחוש עוד דקה או שתיים, כדי לצנן מעט את התערובת.
  • מוציאים את קליפת הלימון ויוצקים את הרוטב לקערה נקייה.
  • מהדקים נייר אפייה או יריעת ניילון אל פני הרוטב החם, כדי למנוע היווצרות קרום ומערבבים היטב לפני ההגשה.

 

המתכון מתוך הספר "עוגה פרווה לקינוח" מאת דנית סלומון, הוצאת "קוראים".

 

לכל המתכונים לראש השנה>>>

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לחג? נסו את אלה:

עוגת דבש ותפוחים

עוגת דבש קלה להכנה

חלת דבש

סברינות חגיגיות

מוס גבינה עם רימונים

ריבועי תפוחים מטריפים

עוגת דבש ותפוחים

עוגת רימונים

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות בחושות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.