מתכון לשוקי עוף בסילאן בתוך פוקאצ'ה

 
מקשטים בגרגירי רימון ומגישים לשולחן החג
מקשטים בגרגירי רימון ומגישים לשולחן החג צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 16:52 25/09/2011

מנה עיקרית מרשימה - שוקי עוף בסילאן בתוך בצק שמרים שהופך לפוקצ'ה ריחנית

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

5 כוסות קמח לבן

1/2 כוס שמן זית

1 כף שום כתוש

1 כפית מלח גס

1/2 כוס תימין קצוץ

1/2 כוס רוזמרין קצוץ

40 גרם שמרים

2 ו-1/2 כוסות מים

1 ו-1/2 כפות מלח

 

לעוף:

8 שוקי עוף

שמן זית לטיגון

2 בצלים גדולים חתוכים גס

4 שיני שום פרוסות

1 ענף רוזמרין

2 כפיות שטוחות בהרת

2 כפות סילאן

מלח

 פלפל

 

להגשה:

שמן זית

סילאן

מלח גס

גרגרי רימון

 

אופן הכנת הבצק:

  • לשים בקערה את הקמח ושמן הזית.
  • מערבבים בנפרד את השמרים עם המים ומוסיפים לקמח.
  • לשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח.
  • עובדים עם ידיים מעט משומנות. מכסים ומתפיחים כשעה.
  • מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים ומניחים את כדורי הבצק על מגש מקומח.
  • פותחים את הכדורים לעיגולים דקים בעזרת הידיים.
  • מניחים בתבנית משומנת ומתפיחים חצי שעה נוספת.

 

העוף:

  • מטגנים בסיר עם שמן זית את הבצל החתוך.
  • מוסיפים את השום והרוזמרין ומטגנים 1-2 דקות נוספות.
  • מוסיפים תבלינים ו-4 ליטרים מים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות נוספות.

 

ההרכבה:

  • מותחים את כדורי הבצק לעיגולים דקים ומכניסים אליהם את השוקיים כשהן מסוננות מנוזלים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
  • מעלים את חום התנור ל-230 מעלות ואופים כ-8-10 דקות נוספות.
  • מוציאים מהתנור, מברישים בשמן זית ובמעט סילאן.
  • מפזרים מלח גס וגרגרי רימון ומגישים.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

סלט תמרים ואגוזי מלך

תפוחי עץ אפויים

 
עוד כתבות במדור הכי טרי שיש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.