מתכון לקדירת בשר וירקות

 
סיר צבעוני מלא בטעמים וניחוחות
סיר צבעוני מלא בטעמים וניחוחות צילום: Rosmarin Kitchen
 
עודכן 07:34 26/09/2011
Rosmarin Kitchen

בשר בקר בבישול איטי עטוף בירקות, ראש שום שלם ותפוחי אדמה שמהווים תוספת נהדרת

 
 
 
 
 

קדירה בשר וירקות הנקראת "דמלמה" מאוד טעימה ומקורה באוזבקיסטן. כל מי שיטעם ממנה פעם אחת תמיד ירצה עוד ועוד. יתרון נוסף בקדירה, שלא מוספים לה שמן ולכן היא מתבשלת על בסיס אדים ומיץ שמופרש מהירקות שבסיר.

 

המנה מתבשלת רוב רובה בתנור ואין יותר בריא מאכילת בשר שהתבשל באיטיות מבלי להוסיף לו שומן מיותר. הירקות במקרה הזה, מהווים תוספת לצד תפוחי האדמה שמתרככים מאוד בבישול ומקבלים את טעם הבשר שלצידם.

 
כל מה שנשאר זה לחכות שעתיים בסבלנות
כל מה שנשאר זה לחכות שעתיים בסבלנות צילום: Rosmarin Kitchen

מצרכים:

2 קילו בשר אסדו או כל בשר לקדרה (שריר/כתף)

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים ירוקים

3-4 בצלים

3-4 גזרים

ראש שום שלם

חציל חתוך

4-5 קוביות דלעת גדולות

3-4 קישואים

פלפל חריף שלם

מלח ופלפל לפי הטעם

7-8 תפוחי אדמה שלמים קטנים, קלופים

2 כפות עלי פטרוזליה וסלרי קצוצים דק

כפית גרגרי כוסברה - לא חובה

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הבשר, הגזרים והפלפלים לקוביות גדולות ואת הבצל החציל והקישואים לטבעות עבות.
  • מניחים שכבת בצל בסיר גדול עם תחתית עבה ומוסיפים מחצית מהבשר. מתבלים במלח ופלפל.
  • מניחים מעל מחצית מהירקות ומתבלים שוב. מניחים באמצע ראש שום ופלפל חריף ומכסים עם יתרת הבשר והירקות.
  • מפזרים את הפטרוזליה והסלרי וסוגרים את המכסה (אין צורך להוסיף מים).
  • מבשלים על אש גדולה על הכריים למשך 15 דקות
  • מעבירים את הסיר לתנור שחומם לחום של 150 מעלות.
  • אופים בתנור בין שעתיים וחצי עד שלוש שעות.

 

 
לא צריך סכין - בשר נימוח עם ירקות רכים מלאים בטעם נהדר
לא צריך סכין - בשר נימוח עם ירקות רכים מלאים בטעם נהדר צילום : Rosmarin Kitchen
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.