הזוכים בתחרות המתכונים של ראש השנה

 
בואו לראות מי הם המתכונים הזוכים
בואו לראות מי הם המתכונים הזוכים צילום: יח"צ
 
עודכן 08:35 27/09/2011

אתם בישלתם, שלחתם, הצבעתם ובחרתם את שלושת המתכונים המנצחים לארוחת ראש השנה שעתידים להפוך את שולחן החג לחגיגי וטעים במיוחד: כבש עם פירות יבשים ורימון, מקלובה ושקיות פילו במילוי פטריות

 
 
 
 
 

ראש השנה מסמן את תחילתה של שנה עברית חדשה שמביאה עימה אינספור מאכלים ומתכונים חדשים וטעימים. מבין שלל המתכונים, לכל משפחה יש את מנת החג שלה, אותה מנה מיוחדות ומופלאה, האופיינות לה ואשר הופכת את ארוחת ראש השנה לחגיגית ובלתי נשכחת.

 

בשבועות האחרונים שלחתם אלינו עשרות מתכונים למנה הסודית ובשבוע האחרון התבקשתם לבחור מבין המתכונים שעלו לנבחרת מה הוא המתכון שיזכה בתחרות "הסוד שלי לארוחת ראש השנה". 3 מבין 18 המתכונים שעלו להצבעה הגיעו למקומות הראשונים וזכו בפרסים יקרי ערך, קבלו אותם: 

 

 
המקום הראשון בתחרות המתכונים של ראש השנה
המקום הראשון בתחרות המתכונים של ראש השנה צילום : דניאל אברג'ל
 

במקום הראשון 

המתכון של דניאלה אברג'ל לכבש במילוי פירות יבשים, תפוחים ורימונים.

 

מצרכים:

חצי קילו כבש (4 צלעות)

1 בצל גדול (או שתיים בינוניים)

3 כפות שמן

1 כף סוכר

רבע כפית אגוז מוסקט מגורד

חצי כפית אבקת קינמון

חצי כפית אבקת ג'ינג'ר

קורט מלח

קורט פלפל

חצי כוס משמשים/תאנים מיובשים

חצי כוס שזיפים מיובשים

חצי כוס צימוקים בהירים/שחורים

חצי כוס פקאנים

3/4 כוס מים (תלוי בסיר ובאש)

1 רימון

1 תפוח

דבש

 

אופן הכנה:

  • פורסים את הבצל לרצועות גסות ומטגנים אותו בסיר יחד עם 3 כפות שמן עד להשחמה.
  • מוסיפים לסיר כף סוכר ומטגנים עוד כמה שניות.
  • מפזרים רבע מכמות הפירות יבשים על הבצל, מעליהם מסדרים את הצלעות ושוב מפזרים את יתרת הפירות.
  • מערבבים בקערה את כל התבלינים ובוזקים מעל לצלעות שבסיר.
  • מוסיפים לסיר 3/4 כוס מים חמים, מנמיחים את האש וסוגרים את הסיר עם מכסה. מבשלים במשך  כשעה לערך (יש לבדוק את התבשיל מידי מספר דקות).
  • מפזרים את הפקאנים כ- 10 דקות לפני סיום הבישול (ברגע שהצלעות מוכנות ועשויות התבשיל מוכן).
  • מקשטים בגרגירי רימון מעל.

 

לקינוח הרימון:

  • חותכים את החלק העליון של הרימון ובעזרת כף מוצאים כמה שיותר מהתכולה שלו ( יש להשתדל שהגרעינים יצאו כמה שיותר נקיים ויפים).
  • חותכי תפוח אחד לקוביות קטנות, מערבבים אותו עם גרגירי  הרימון ומכניסים לתוך הרימון (מומלץ לשפשף את פנים הרימון בלימון וגם קצת מעל התערובת כדי שלא ישחיר).
  • מפזרים מעל תערובת התפוחים והרימונים קורט קינמון, מזליפים מעט דבש ומגישים.

 

 
המקלובה הזו תעשה לכם חג שמח במיוחד
המקלובה הזו תעשה לכם חג שמח במיוחד צילום : לילך בן עטיה
 

במקום השני

המתכון של לילך בן עטיה למקלובה חגיגית שטומנת בתוכה שלל הפתעות טעימות.

 

מצרכים:

1 ק"ג אורז בסמטי  

1/2 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות

1/2 ק"ג בשר בקר חתוך קוביות

8-10 שוקיים

חופן צימוקים ו/או חמוציות

2 עגבניות

3 גזרים

1 חציל

1 בצל גדול

1/2 כרובית

2-1 בטטה

3-4 תפוחי אדמה

מלח ופלפל

קורט פלפל לבן

קורט בהרט

קורט פפריקה אדומה מתוקה

קורט פפריקה חריפה

הל טחון

 

אופן הכנה:

  • משרים את האורז במים למשך כ- 3 שעות.
  • חותכים את הגזרים לרצועות עבות, את העגבניות לקוביות, מפרקים את הכרובית לפלחים ופורסים את החצילים, תפוחי האדמה, הבצל והבטטות לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ.  
  • מטגנים במחבת עם שמן את פרוסות הבצל, מוסיפים את הבשר ומטגנים במשך מספר דקות.
  • מוסיפים למחבת את העגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור ולבן, בהרט, פפריקה מתוקה וחריפה ובהרבה הל טחון.
  • מכסים את התערובת במים ומבשלים עד לריכוך המרכיבים.
  • מסננים את התערובת מהנוזלים (יש לשמור את הנוזלים איתם תבושל המנה מאוחר יותר).
  • מטגנים בסיר טיגון עמוק את כל הירקות, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  • מטגנים גם את חלקי העוף בשמן עמוק מכל הצדדים במשך 2-3 דקות.
  • משמנים את תחתיתו של סיר עמוק ומניחים פרוסות של תפוחי אדמה עד לכיסוי מלא של הסיר.
  • מניחים על שכבת תפוחי האדנה שכבה דקה של אורז, מעליה מניחים מעט מתערובת הבשר, 2 חתיכות של עוף, שכסה של פרוסות וחתיכות מהירקות המטוגנים, צימוקים וחמוציות ושוב עוד שכבת אורז דקה. בין שכבה לשכבה מתבלים במלח פלפל בהרט והל.
  • ממשיכים ליצור שכבות עד שהסיר כמעט ומלא.
  • מכסים את כל התבשיל במים עד חלקו העליון של הסיר ביחד עם הנוזלים בהם בושל הבשר (היזהרו לא "לשבור" את התבשיל). מכסים את הסיר ומחכים לרתיחה.
  • ברתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים במשך 3-4 שעות לפחות.
  • הופכים את הסיר על צלחת הגשה ומגישים.

 

 
מנה ראשונה מפתיעה ומקורית לארוחת החג
מנה ראשונה מפתיעה ומקורית לארוחת החג צילום : דפנה פתיחה
 
 

במקום השלישי

המתכון של דפנה פתיחה לשקיות פילוי במילוי לקט פיטריות וערמונים ברוטב קטיפתי.

 

מצרכים (ל 12 יחידות):

6 דפי פילו

גבעולי עירית לקשירת שקיות הפילו

שמן לשימון הדפים

 

למלית:

1בצל גדול

4 שיני שום כתוש

300 גרם פיטריות מסוגים שונים קצוצות דק (שמפניון, יער, שיטאקי)

200 גרם ערמונים בוואקום חתוכים לקוביות קטנות

100 גרם אגוזים קצוצים גס

100 גרם צימוקים

2-3 כפות סילאן

מלח ןפלפל

פפריקה אדומה מתוקה

 

לרוטב:

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קלופות

150 גרם ערמונים בוואקום שלמים

2 כוסות מים רותחים

1 כף סילאן

מלח

פפריקה אדומה מתוקה

100 גרם שמנת מתוקה (אופציה)

 

להכנת המלית (ניתן להכין יום קודם ולשמור את התערובת במקרר):

  • מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את השום הכתוש ואת התבלינים ומטגנים כחצי דקה.
  • מוסיפים את כל הפיטריות ומטגנים עד שהן משנות את צבעון ומתכווצות.
  • מטגנים במחבת נפרדת את האגוזים והערמונים יחד עד להשחמה ומוסיפים לתערובת הפיטריות.
  • מוסיפים לתערובת את הצימוקים ואת הסילאן ומקרמלים במשך כשתי דקות. מכבים את האש.

 

להכנת הרוטב: 

  • מטגנים בסיר קטן בצל עד להזהבה, מוסיפים את המים, ערמונים, שתי שיני שום ואת הסילאן.
  • מתבלים במלח ופפריקה ומבשלים עד לריכוך שיני השום.
  • מעבירים את כל תכולת הסיר לבלנדר ומוציאים טרם הערבול כ 5-6 ערמונים שלמים שיוכנסו מאוחר יותר לרוטב.
  • טוחנים את כל המרכיבים יחד ומסננים את הרוטב שמתקבל דרך מסננת.
  • חותכים את הערמונים שהושארו מחוץ לרוטב ל-4 חלקים כל אחד ומוסיפים לרוטב.
  • מחממים את השמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומוסיפים לרוטב.

 

הרכבת המנה:

  • מחלקים כל דף פילו ל-4 חלקים (יש למלא אחר ההוראות שעל אריזת דפי הפילו)
  • משמנים חלק אחד ומניחים מעליו עוד חלק בצורה אלכסונית ומשמנים גם אותה.
  • מניחים במרכז הדף מתערובת הפרגיות ואוספים את פינות הדף לצורת שקית.
  • קושרים את דף הפילו עם גבעול עירית.
  • מרססים עם תרסיס שמן את השקיק המוכן.
  • אופים בתנור בחום של 170 מעלות עד להשחמה.
  • מוזגים מהרוטב בנדיבות על כל מנה.

 

לכל המתכונים בתחרות "הסוד שלי לארוחת ראש השנה"

 

 
עוד כתבות במדור הסוד שלי לארוחת ראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.