עוגיפלצת מאוהב: עוגיות שיבולת שועל ושוקולד

 
עוגיות שיבולת שועל
עוגיות שיבולת שועל צילום: רועי ותמי שיבק
 
עודכן 08:22 27/09/2011

יש ימים שכל מה שרוצים בהם זה עוגיה ממש, אבל ממש מוצלחת. עם שוקולד שנמס בפה וטעמים עשירים של שיבולת שועל. קבלו מתכון לעוגיות, שיכולות לשמח אתכם או לשמש כמתנה יפה לחג למישהו שאתם אוהבים במיוחד

 
 
 
 
 

כשהייתי קטנה, אמא שלי קראה לי עוגיפלצת. בהרבה אהבה אמנם, אבל עדיין, פלצת. ככה זה. יש אמהות שבטוחות שהילדים שלהם הכי יפים. יש כאלה שמשוכנעות שהצאצאים שלהם הכי חכמים. אמא שלי הייתה אישה ריאליסטית, שהסתכלה למציאות ולבת שלה בעיניים, והמסקנות היו חד משמעיות: צריך להעביר את העוגיות למדף הגבוה.

 
ככל שתשתמשו בשוקולד משובח יותר, כך העוגיות יהיו טובות יותר
ככל שתשתמשו בשוקולד משובח יותר, כך העוגיות יהיו טובות יותר
 

ומאחר ואתמול היה יום אפור שכולו חוסר ודאות, הדרישה הייתה לעוגיות מזן מסויים מאוד. כאלה שיודעים ש: א. הן תמיד מצליחות. גם אם משאירים אותן בתנור קצת יותר מדי או קצת פחות מדי, וגם אם מחליפים חלק מהשוקולד המריר בלבן. ב. שיש בהן כמות נאה של שוקולד - אבל לא יותר מדי. (כן, יש כזה דבר יותר מדי שוקולד. באמת).

 

בכל מקרה, בלי הקדמות נוספות, קבלו אותן, עוגיות שיבולת השועל שישנו לכם את החיים. טוב נו, עוגיות שיבולת השועל שסתם יעשו אתכם ממש מרוצים. וגם זה טוף.

 

המתכון נלקח, וטיפל'ה עובד, מספר בישול ישן ומקסים של גיל חובב שנקרא "מתנות מהמטבח", בהוצאת מודן. לגיל החומרים הספיקו ל-30 עוגיות, לי הם הספיקו ל-25 בערך (אני לא בטוחה כמה נגנבו בדרך לקופסא).

 

 
העוגיות לפני הכניסה לתנור
העוגיות לפני הכניסה לתנור
 
 

צריך

100 גרם חמאה מומסת
175 גרם סוכר (1 כוס)
1 ביצה
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
3/4 כוס אגוזי מלך ואגוזי פקאן מסוכרים קצוצים גס
120 גרם קמח רגיל (1 כוס)

100 גרם (כוס ורבע) שיבולת שועל, קוואקר
קורט מלח

2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)

3 גרם סודה לשתיה (1/2 כפית)
1 כפית תמצית וניל

תבנית מרופדת בנייר אפיה

 

מכינים:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות. 
  • שמים את כל החומרים בקערה ובוחשים לתערובת אחידה וסמיכה מאוד. 
  • צרים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג-פונג (אני עשיתי כדורים במשקל 30 גרם כל אחד), משטחים אותם ל"קציצות" ומניחים, לא צפוף מדי, בתבנית (העוגיות גדלות לא מעט, אז תנו להן מרחב מחייה). 
  • אופים בין 12 ל-15 דקות. אם אתם אוהבים עוגיות נימוחות יותר, תוציאו אותן מהתנור אחרי 12 דקות. אם אתם מעדיפים עוגיות קראנצ'יות, תנו להן להאפות במשך 15 דקות. מידת השיזוף של העוגיות תיקבע גם היא בהתאם לזמן האפייה.
  • מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר על התבנית, ורק אז מסירים אותן ממנה (באמצעות כף מתכת שטוחה או מרית).
  • באופן עקרוני העוגיות מחזיקות מעמד במשך שבוע בצנצנת אטומה, אבל לעיתים רחוקות הן שורדות כל כך הרבה זמן.

 

 
העוגיות המוכנות. נחטפות בדרך לקופסא
העוגיות המוכנות. נחטפות בדרך לקופסא
 
 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.