מתכון לעוגת דבש עם תאנים ושקדים

 
לגרסת פרווה: מחליפים את החלב במים ואת החמאה בחצי כוס שמן
לגרסת פרווה: מחליפים את החלב במים ואת החמאה בחצי כוס שמן צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 09:12 29/09/2011

עוגת דבש עם שקדים ותאנים (זו העונה, נצלו אותן) בעלת טעם מודגש, ניחוח קינמון ומרקם דחוס. לגיוון, אפשר להשתמש באגוזים קצוצים ובשזיפים

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 ו-2/3 כוסות קמח (235 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית קינמון

125 גרם חמאה רכה או 1/2 כוס שמן

1 ו-1/4 כוסות (300 גרם) חלב

1 כוס דבש (300 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

2 ביצים

תרסיס שמן בטעם חמאה

100 גרם שבבי שקדים מולבנים

3 תאנים מיובשות חתוכות לרבעים

 

אופן הכנה:

  • מנפים את החומרים היבשים.
  • מחממים בסיר את החלב, מחצית הסוכר ומחצית מהדבש עד שכל התערובת אחידה.
  • מקציפים במיקסר את הביצים ומהסוכר שנותר לקציפה אחידה ורכה. מעבירים לקערה.
  • מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים את תערובת היבשים לקציפה בהדרגה.
  • מוסיפים לתערובת את החלב, הדבש ואת החמאה.
  • משמנים בתרסיס שמן תבנית קוגלהוף קוטר 22 ס"מ או תבנית רגילה בקוטר 24 ס"מ, ומפזרים בתחתית שבבי שקדים מולבנים.
  • יוצקים מעל את התערובת ומפזרים מעל את קוביות התאנים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50-45 דקות.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת סילאן עם טחינה ופיסטוקים

עוגת תפוחים עם תבלינים ואגוזי מלך

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.