מתכון לעוגת סילאן עם פיסטוקים

 
ניתן להוסיף 100 גרם חלבה חתוכה לקוביות קטנות לקישוט
ניתן להוסיף 100 גרם חלבה חתוכה לקוביות קטנות לקישוט צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 09:14 29/09/2011

עוגת סילאן בחושה מנוקדת בפיסטוקים. בשונה מהבחושות הרגילות, היא אינה מכילה חמאה אלא שמנת מתוקה ויש לה טעם של חלבה המתקבל מן הטחינה והסילאן

 
 
 
 
 

מצרכים (תבניות אינגליש קייק מספר 3 או קוטר 24):

4 ביצים

2 כוס סוכר

3 כוסות קמח (420 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

2 מיכלים שמנת מתוקה

200 גרם סילאן

150 גרם טחינה גולמית

1/2 כוס פיסטוקים גרוסים גס

 

לרוטב:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סילאן

 

לקישוט:

חלבה קצוצה

פיסטוקים קלופים

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
  • מנפים את הקמח ואבקת האפייה.
  • משלבים את השמנת המתוקה והקמח לסירוגין, תוך כדי ערבוב איטי.
  • מערבבים בקערה נפרדת את הסילאן והטחינה ומשלבים אותם בסוף התהליך.
  • מוסיפים את שברי הפיסטוקים.
  • יוצקים לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות עד להזהבה קלה, וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

 

הרוטב והקישוט:

  • מרתיחים את ת המים והסילאן ויוצקים על העוגה.
  • מקשטים בשברי פיסטוקים קלופים ומעט חלבה קצוצה.

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת דבש עם תאנים ושקדים

עוגת תפוחים עם תבלינים ואגוזי מלך

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.