מתכון לעוגת תפוחים עם תבלינים ואגוזי מלך

 
היין עוזר לקבלת עוגה גבוהה ואוורירית יותר
היין עוזר לקבלת עוגה גבוהה ואוורירית יותר צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 09:16 29/09/2011

עוגה בחושה, אך לא כבדה אלא אוורירית ונימוחה, עם טוויסט של תפוח עץ, אגוזי פקאן, שמנת חמוצה ותבלינים. לגיוון, ניתן להחליף את האגוזים בצימוקים לבנים ולהוסיף ג'ינג'ר וציפורן

 
 
 
 
 

מצרכים (לשתי תבניות אינגליש קייק קצרות באורך 25 ס"מ):

2 ביצים XL

1 ו-1/2 כוסות סוכר דמררה (300 גרם)

1 גביע שמנת חמוצה (150 גרם)

2 ו-1/2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1/2 כפית קינמון טחון

קורט הל טחון

1 תפוח עץ בינוני מזן גרני סמית

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

50 גרם חמאה מומסת

1/4 כוס יין לבן חצי יבש

 

אופן הכנה:

  • מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מומלץ לנפות את הקמח יחד עם האבקת אפייה והתבלינים בסמוך לשילובם בתערובת כדי לקבל עוגה עם מרקם אוורירי ולמנוע שהעוגה תצא דחוסה בגמר האפייה.
  • מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים את השמנת החמוצה, הקמח, אבקת האפייה והתבלינים לסירוגין.
  • חותכים את התפוח לקוביות של 2X2 ס"מ.
  • משלבים את התפוחים, האגוזים, החמאה המומסת והיין.
  • יוצקים את התערובת ל-2 תבניות האינגלישקייק .
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות. יש לבדוק שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת דבש עם תאנים ושקדים

עוגת סילאן עם טחינה ופיסטוקים

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.