מתכון לעוגת תמרים ופקאן בזיגוג דבש

 
רגע לפני שהחג נכנס, ממתיקים את השנה החדשה
רגע לפני שהחג נכנס, ממתיקים את השנה החדשה צילום: נטלי לוין
 
עודכן 08:06 28/09/2011

יש כאלה שמעדיפים את העוגה שלהם אוורירית ויש את נטלי לוין (ועוד אינספור אחרים) שאוהבת אותה דחוסה ועסיסית. אז אם גם אתם, כמונו, מסכימים עם הז'אנר העסיסי והכהה, לא כדאי לכם לוותר על העוגה המדהימה הזאת

 
 
 
 
 

כשהייתי ילדה לא ממש אהבתי עוגות דבש. בעיני היו אלה עוגות חנק משעממות להחריד, מתוקות בצורה מבחילה ולא ממש טעימות. בכל הזדמנות שרק היתה לי הבעתי את סלידתי העזה מהעוגות האלה, לעיתים אפילו מבלי לטעום.

 

כיום אני מבינה שדי הגזמתי, והכל תלוי בסוג העוגה שמכינים. ישנם כל כך הרבה ז'אנרים של עוגות דבש: אווריריות, דחוסות, עם תוספות או א-לה-נטורל. כל אחד והעדפותיו, ואני משתייכת בגאווה לאסכולת העוגות הדחוסות, העסיסיות והכהות.

 

בשנים האחרונות, לאור העובדה שכמעט באופן קבוע יש לי קופסא או שתיים של ממרח תמרים במזווה, אני מכינה עוגת תמרים ופקאנים נהדרת ורכה עם זיגוג דבש. העוגה הזאת יכולה "לעבור" בכיף בתור עוגה לחג, ומתאימה מאוד לכל הסולדים מהטעם העז והמתובל של עוגות הדבש ולחובבי העוגות הכהות והעסיסיות.

 

העוגה יוצאת מהתנור עם ניחוח משכר של תמרים וברנדי, ובתום האפייה מקבלת לתוכה זיגוג דבש מפנק. אם אתם רוצים לפנק קצת את קרובי המשפחה אפשר להכין אותה בתבניות קטנות (או אפילו מאפינס), לעטוף בנייר צלופן וסרט, ולהגיש כמתנה מתוקה-מתוקה.

 

ואם בתמרים עסקינן, אם נשאר לכם מספיק מהן, הכינו עוגיות מגולגלות עם ממרח תמרים וקינמון

 

עוגת תמרים ופקאן בזיגוג דבש
2 עוגות בתבנית אינגליש קייק או עוגה אחת עגולה בקוטר 24 ס"מ.

 

מצרכים לבלילה:
4 ביצים בטמפ' החדר
100 גרם (חצי כוס) סוכר
100 מ"ל (חצי מיכל) שמנת חמוצה
מיכל שלם של ממרח תמרים
150 מ"ל (3/4) כוס שמן צמחי (לא זית)
2 כפות ברנדי
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
קורט מלח
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

 

לזיגוג:
חצי כוס מים
שליש כוס סוכר
2 כפות דבש

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל170 מעלות.
  • בקערה גדולה טורפים יחד עם מטרפה ידנית ביצים, סוכר ושמנת חמוצה עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית למדי.
  • מוסיפים את ממרח התמרים, השמן והברנדי וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת כהה.
  • מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את המלח ומקפלים בעזרת לקקן עד שהתערובת אחידה כמעט לחלוטין.
  • מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים ומערבבים עד שהם מתפזרים באופן אחיד בתערובת.
  • מעבירים את הבלילה לשתי תבניות משומנות, ואופים כ35-45 דק', או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • בזמן שהעוגה בתנור ניתן להכין את הסירופ: בקלחת קטנה מניחים מים, סוכר ודבש, ומבשלים על אש בינונית כ7-8 דק', עד שהסירופ מתעבה מעט ומסמיך.
  • כשהעוגות יוצאות מהתנור מוזגים עליהן את סירופ הדבש ומניחים לו להיספג. מצננים את העוגות בטמפרטורת החדר.

 

 
עסיסית מהתמרים והדבש ומנוקדת בשברי פקאנים קראנצ'ים
עסיסית מהתמרים והדבש ומנוקדת בשברי פקאנים קראנצ'ים צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • חשוב להשתמש בביצים בטמפ' החדר ולא קרות ישר מהמקרר. פשוט מוציאים אותן כחצי שעה לפני שמתחילים להכין.
  • אם רוצים להכין את העוגה בגרסא נטולת חלב אפשר להמיר את השמנת החמוצה באותה כמות של חלב קוקוס או חלב סויה.
  • ניתן להמיר את אגוזי הפקאן בכל אגוז אחר שאוהבים. אגוזים שילכו נהדר בעוגה הזאת: אגוזי לוז, מלך או שקדים.
  • ניתן לותר על זיגוג העוגה לאחר האפייה, אך היא תהיה פחות עסיסית (אם כי עדיין טובה מאוד).
  • את העוגה שומרים מכוסה היטב במקרר, אך מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר ולא קרה לחלוטין, כך היא במיטבה.
  • טעם העוגה משתבח לאחר יום-יומיים במקרר, והיא נשמרת מצוין עד שבוע במקרר.
  • ניתן להקפיא את העוגה עד כחודש. חשוב לעטוף אותה היטב בנילון נצמד על מנת שלא תספוח "ריחות מקפיא".
  • אם מכינים את העוגה בתבניות אישיות זמן האפייה מתקצר לחצי, ולעיתים אפילו פחות מכך. היו עירניים, על מנת שהעוגה לא תתייבש יתר על המידה או חלילה תישרף מאפיית יתר.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

לטורים הקודמים:

מתכון לפונדנט שוקולד

מתכון לעוגת דבש ותפוחים

מתכון לחיתוכיות תפוחים

מתכון לעוגת לימון עם ציפוי חמצמץ

מתכון לעוגת תפוחים ואוכמניות

מתכון לטראפלס שוקולד עם הפתעה

מתכון מנצח לפאי שזיפים

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.