מתכון לעוגיות קקאו וקינמון

 
אל תשכחו להשאיר להן מקום לגדול בתבנית
אל תשכחו להשאיר להן מקום לגדול בתבנית צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 09:05 29/09/2011

אחרי ארוחת חג כבדה, אין כמו כוס תה של בוקר עם עוגיות פריכות וממכרות כדי לפתוח את היום. כמה דקות הכנה וזמן קצר בתנור והן שלכם

 
 
 
 
 

עוגיות תמיד מתקבלות אצלי בברכה ולא משנה מה השעה, אם בבוקר עם כוס הקפה הראשון או במשך היום בהזדמנויות שונות. תמיד תמצאו אצלי צנצנות עם עוגיות שונות בצבעים וטעמים מגוונים.

 

כעת חשבתי מה היינו רוצים להכין לימי החג לאחר הסעודה הגדולה וידעתי שכדאי שנכין עוגיות טעימות שיתאימו מאוד לאחר כל הכובד שנשאנו בארוחה. העוגיות שבחרתי לשתף אתכם פריכות בזכות ציפוי הסוכר והקינמון, קלות להכנה ותוך זמן קצר תגלו שלא נשאר מהן פירור. בתיאבון.

 
ציפוי מיוחד של סוכר וקינמון
ציפוי מיוחד של סוכר וקינמון צילום: חיה אילונה דר

עוגיות קקאו וקינמון

כ-36 עוגיות

 

מצרכים:

1/4 2 כוסות קמח

1/2 כוס קקאו

2 כפות קרם טרטר

כפית סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

מעט ג'ינג'ר מגורד

כוס חמאה מרוככת

3/4 סוכר

2 ביצים גדולות

 

לטבילה:

כף קינמון

1/2 כוס סוכר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים בקערה אחת קמח, קקאו, קרם טרטר, סודה לשתיה ומלח.
  • בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם 3/4 כוס סוכר עד שנוצר קרם, מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקרם.
  • מורידים את המהירות ומוסיפים את החומרים היבשים.
  • שמים את חומרי הטבילה בקערה, תולשים בצק בגודל כף, מגלגלים לכדור וטובלים בתערובת הקינמון סוכר.
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות.
  • מצננים היטב על רשת צינון.

 

 
כל הדרך אל העוגיות המושלמות
כל הדרך אל העוגיות המושלמות צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.