מתכון למאפינס גבינות וזיתים

 
מאפינס גבינות וזיתים מהירים וקלים להכנה
מאפינס גבינות וזיתים מהירים וקלים להכנה צילום: שרון גודווין
 
עודכן 07:46 10/10/2011

נשנוש טעים ומהיר שהילדים יחסלו בצ'יק - מאפינס גבינות וזיתים נימוחים בפה ופשוטים להכנה

 
 
 
 
 

מצרכים:

50 גרם חמאה

1 ו- 1/2 כוסות חלב

6 כפות קמח רגיל

1 קופסת שימורי זיתים ללא חרצנים

150 גרם גאודה מגורדת

150 גרם גבינת פרמזן מגורדת

100 גרם גבינה בולגרית מגורדת

3 כפות עירית קצוצה

3 ביצים

3 כפות שומשום

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  • ממיסים בסיר חלב וחמאה עד שמתקבלת תערובת אחידה ומערבבים בעזרת מטרפה.
  • מוסיפים לתערובת את הקמח ומערבבים במהירות עד להסמכה כך שמתקבלת רביכה.

 

 
מערבבים את החומרים עד לקבלת רביכה
מערבבים את החומרים עד לקבלת רביכה צילום : שרון גודווין
 
  • מוסיפים את הגבינות ואת עשבי התיבול לבלילה החמה, מערבבים במטרפה ומצננים במשך 15 דקות בטמפרטורת החדר.
  • מעבירים את התערובת שהתקררה לקערת מיקסר, מוסיפים מלח, פלפל וביצים ומקציפים את התערובת במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אוורירית.
  • חותכים את הזיתים המגולענים ומוסיפים אותם לתערובת.

 

 

 
מוסיפים את עשבי התיבול לבלילה
מוסיפים את עשבי התיבול לבלילה צילום : שרון גודווין
 
  • משמנים את תבניות המאפינס באמצעות מעט שמן (או ספריי שמן) ומעבירים בעזרת כף את תערובת הגבינות והזיתים לתוך השקעים.
  • מפזרים מעט שומשום מעל לתערובת ואופים במשך כ- 30 דקות עד להזהבה.

 

טיפ: יש להקפיד לצנן את הרביכה בטרם הערבוב עם הביצים על מנת שלא תתקבל חביתה ולא תערובת אוורירית.

 

 
מפזרים מעט שומשום מעל
מפזרים מעט שומשום מעל צילום : חיה אילונה דר
 

המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג - צפדיה, מתוך סדנאות הבישול והאפייה של ניופאן גורמה

 

מחפשים עוד מתכונים שילדים אוהבים? נסו את אלה:

פיצה בשני צבעים

מאפה פתיתים מוקרם

פשטידת פסטה ופטריות

שניצלים במגוון ציפויים

וופל בלגי ופנקייקס

כדורי שוקולד

פשטידת תירס

בלינצ'ס גבינה מתוקה

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.