מתכון למרק כרוב עם שעועית ותפוחי אדמה

 
על אף שמו, הכרוב השחור ניחן בצבע ירוק כהה
על אף שמו, הכרוב השחור ניחן בצבע ירוק כהה צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 18:34 02/10/2011

מרק חורפי וסמיך מכרוב שחור, שעועית, כרישה, תפוחי אדמה ועגבניות. הלחם בתחתית יספוג את כל הטעמים ויהווה תוספת נהדרת

 
 
 
 
 

מצרכים:

350 גרם שעועית יבשה מושרת במים

2 עלי מרווה   

2 ראשי כרוב שחור

1/2 כוס שמן זית 

1 בצל סגול קצוץ 

3 שיני שום קצוצות 

1 פלפל שאטה טחון 

1 כרישה חתוכה לטבעות 

3 גזרים חתוכים לטבעות 

6 עלי בזיליקום קצוצים 

3 גבעולי סלרי עלים קצוצים גס 

1 כפית רוזמרין 

1 כף תימין  

500 גרם עגבניות מרוסקות בפומפייה 

3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות 

מלח

פלפל

1/2 כיכר לחם שחור   

 

אופן הכנה:

  • שמים בסיר את שעועית, מרווה ומים עד לכיסוי ומרתיחים. מבשלים עד ריכוך מוחלט.
  • מפרידים את החלק הירוק מהגבעול של הכרוב ופורסים לרצועות דקות.
  • משאירים חצי מכמות השעועית בצד ואת החצי השני טוחנים בעזרת בלנדר מוט ידני.
  • מטגנים בסיר נפרד בצל, שום ופלפל חריף.
  • מוסיפים כרישה, סלרי, גזר, בזיליקום, רוזמרין ותימין, ומטגנים 5 דקות.
  • מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את השעועית המרוסקת ומרתיחים שוב.
  • מוסיפים תפוחי אדמה וכרוב. מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים שעה בסיר מכוסה.
  • מתבלים את המרק במלח ובפלפל.
  • מוסיפים את השעועית השלמה ומבשלים עוד חצי שעה.
  • מניחים פרוסת לחם בצלחת, מעליה מוזגים את המרק ומגישים מיד.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

טרין כרוב ובשר טחון

פילה דניס על כרוב ירוק מאודה ביין לבן

כרוב אדום בחמאה וצימוקים

 

 
עוד כתבות במדור הכי טרי שיש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.