הסודות מאחורי הקארי

הדפס
 
התבלין שיעניק למאכלים שלכם צבע זהוב וטעם עשיר
התבלין שיעניק למאכלים שלכם צבע זהוב וטעם עשיר צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 12:02 02/10/2011

תערובת עשירה וריחנית המורכבת ממספר רב של תבלינים ומזוהה בעיקר עם מנות ומטעמים מהמטבח ההודי - בואו ללמוד על הקארי. וגם: מתכון לשוקי עוף בניחוח אסייתי

 

תבלין הקארי אינו תבלין בודד, כי אם שילוב של מספר תבלינים טחונים ומיובשים המרכיבים יחדיו תערובת עשירה בטעמים וריחות. תערובת הקארי מכילה לרוב עלי קארי, גרגירי חרדל, פפריקה מתוקה, כורכום, גרגירי חילבה, זנגביל, זרעים של כמון, אגוז מוסקט, הל, גרגרי כוסברה ופלפלים חריפים שונים. הרכבה וצבעה של התערובת משתנה בהתאם למדינה או לחבל הארץ בו נוצרה התערובת הריחנית והקסומה הזאת האופיינית בעיקר למדינות דרום אסיה.

 

אל תטעו - פירוש המילה קארי בהינדית הוא רוטב כך שבהודו המילה קארי הינו שם נרדף למאכל קדירה עם רוטב חריף ועשיר כזה או אחר ואין הכוונה לתערובת התבלינים הטיפוסית. אם נודה על האמת אזי שתערובת הקארי המוכרת לכולנו, נרקחה על ידי הבריטים ששלטו ביבשת ההודית ובחרו לקבץ מספר תבלינים אהובים במיוחד לכדי תערובת תיבול אחת הידוע כיום בשם - קארי.

 

תנאי גידול: תבלין הקארי מורכב כאמור מתערובת של מספר תבלינים ולפיכך לא מגדלים את התערובת אלה מכינים אותה. ראשית קולים במחבת במשך דקות קצרות את הזרעים והגרגירים, מסירים מהאש ומצננים. לאחר מלאכת הקליה והצינון טוחנים את התערובת הקלויה ואת שאר החומרים טחינה דקה עד לקבלת אבקה חלקה ואחידה.

 

שימושים: תערובת הקארי נפוצה במיוחד במדינות דרום מזרח אסיה ומתבלים עימה תבשילי עוף, בשר, ירקות, דגים, אורז וכדומה.

 

סגולות רפואיות: הכורכום, המהווה חלק מתערובת הקארי, מסייע לטיפול במערכת המעי והעיכול, משמש לטיפול בצהבת, מחלות כבד, דלקות פרקים והורדת כולסטרול.

 

 
שוקי עוף זהובים ברוטב קארי משגע
שוקי עוף זהובים ברוטב קארי משגע צילום : דן פרץ
 

מה נכין?

שוקי עוף בניחוח אסייתי עם רוטב קארי וחלב קוקוס 

 

מצרכים (ל-4 מנות):

8 שוקי עוף

6 כפות שמן קנולה או תירס

¾ כף קארי

כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות

1 שן שום קצוצה

פחית של חלב קוקוס

½ כוס יין לבן

2 כפות כוסברה קצוצה

מלח גס

פלפל גרוס טרי

 

אופן הכנה:

  • מחממים מחבת עם שמן.
  • משחימים את העוף עד להזהבה יפה מכל הצדדים.
  • מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בצד.
  • מטגנים באותו השמן את הבצל עד להזהבה, מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים כדקה נוספת.
  • מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים יין לבן ומבשלים במשך מספר דקות עד לצמצום היין.
  • מוסיפים למחבת את חלב הקוקוס ואת התבלינים ומבשלים במשך כ-30 דקות עד להתמזגות הטעמים והתבלינים.
  • מפזרים את הכוסברה הקצוצה ומגישים חם על מצע של אורז לבן או נודלס.

 

המתכון באדיבות השף צ'רלי פדידה ל Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב.

 

* המידע המוצג נועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי, אבחון מחלות או תחליף לטיפול רפואי.

 

מחפשים עוד מתכונים עם קארי? נסו את אלה:

פסטה עוף עם קארי 

פרגיות ותפוחי אדמה ברוטב קארי

לביבות כרישה ברוטב יוגורט וקארי

תבשיל עוף ברוטב קארי

שוקי עוף בקארי ירוק

 

 
עוד כתבות במדור מדריך התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.