מתכון ללזניה מנצחת

 
חותכים לריבועים גדולים (שלא יחסר) ומגישים
חותכים לריבועים גדולים (שלא יחסר) ומגישים צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 07:36 03/10/2011

היא הפכה לכוכבת המרכזית בארוחת ערב ולמרות השלבים המעט ארוכים, ההכנה לא תדרוש מכם יותר מחצי שעה. תעשו מקום בתנור ללזניה הכי טעימה שיצא לכם לאכול. הבטחה שלנו

 
 
 
 
 

אני מעיין ואני פחמימוהוליק. כן כן אני מכורה לפחמימות.

 

כתוצאה מההתמכרות הזו המטבח האהוב עליי הוא המטבח האיטלקי. מה יכול להיות רע בפסטה, פיצה, פוקצ'ה, ריזוטו ועוד שאר פחמימות? בפוסט שכתבתי בעבר לבלוג של עוגיו.נט כתבתי על כך שפיצה היא מזון האלים מבחינתי. זה המאכל האהוב עליי ולא תמצאו אותי אומרת לא לכל פיצה שהיא.

 

אבל כפי שהכותרת מרמזת, הפעם לא נעסוק בפיצה אלא בלזניה. מנה שמורכבת מדפי פסטה שביניהם רוטב עגבניות, רוטב בשמל פסטו, תרד מבושל בשמנת ותערובת גבינות.

 

דפי הלזניה אוהבים לחבוק בתוכם כל דבר שתשימו, אם זה גבינות שנותרו מיותמות במקרר או על סף תאריך התפוגה, או רוטב בולונז שנותר מהפסטה של שבת ואפשר להתפרע גם עם טונה או סלמון. כל שעולה על רוחכם או כל שנותר במקרר, הלזניה אוהבת הכל.

 

הלזניה שאותה הכנו הפעם היתה כהומאז' לדגל האיטלקי, אדום (רוטב עגבניות), לבן (גבינות) וירוק (תרד מבושל בשמנת). קלאסית או לא, אתם תחליטו.

 
מטגנים את הכרישה
מטגנים את הכרישה צילום: רחלי קרוט

לזניית תרד וגבינות

תבנית בגודל 23/35

 

מצרכים:

1 חבילת עלי לזניה

 

רוטב עגבניות:

3 כפות שמן זית

1 בצל יבש קצוץ דק

5 שיני שום קצוצות

1 קופסת עגבניות מרוסקות (אני משתמשת בזו של חברת MUTTI)

10 עלי בזיליקום קצוצים גס

מלח ופלפל

 

רוטב בשמל פסטו:

50 גרם חמאה

50 גרם קמח

חצי ליטר חלב

2 כפות ממרח פסטו

מלח ופלפל

 

תערובת הגבינות:

250 גרם ריקוטה

250 גרם גבינה מלוחה

100 גרם מוצרלה מגורדת

 

תרד מבושל בשמנת:

30 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

1 כרישה קצוצה

2 שיני שום קצוצות

250 מ"ל שמנת מתוקה 32% (אפשר גם 15%)

800 גרם תרד (מפאת עצלות השתמשנו בתרד קפוא)

מלח ופלפל

  

אופן הכנה:

  • רוטב עגבניות: בסיר גדול מחממים את השמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום.
  • לאחר כדקה מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-10 דקות על אש נמוכה כאשר הסיר מכוסה.
  • מוסיפים את עלי הבזיליקום ומתבלים במלח ופלפל (ניתן להשאיר את הרוטב גס או לטחון אותו בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון).
  • רוטב בשמל פסטו: במחבת רחבה ממיסים את החמאה.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד אשר הקמח סופג את החמאה כולה.
  • מתחילים בפתיחת הקמח על ידי הוספת מעט חלב בכל פעם, רק כאשר החלב נספג והרביכה מתחילה להיות דלילה מפעם לפעם, מוסיפים עוד חלב. יתכן ותצטרכו עוד מעט חלב, תלוי בקמח ובבישול עצמו.
  • מקפידים על עבודה עם מטרפה או כף עץ ומוודאים שלא נותרו גושי קמח. הרוטב עצמו צריך להגיע למרקם של יוגורט נוזלי.
  • כאשר הרוטב הגיע לסמיכות הרצויה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים ממרח פסטו. מסירים מהאש.

 

 
מסדרים את הלזניה בשכבות
מסדרים את הלזניה בשכבות צילום : רחלי קרוט
 
 
  • תערובת הגבינות: מועכים בעזרת מזלג את הגבינה המלוחה ומערבבים היטב עם הריקוטה.
  • תרד מבושל בשמנת: מסירים את החלק הירוק והסיבי של הכרישה, חוצים את הכרישה לאורכה ושוטפים היטב משאריות חול.
  • חוצים את הכרישה לאורכה בשנית ופורסים לרבעי עיגולים דקים. קוצצים את שיני השום.
  • שוטפים היטב על עלי התרד או מפשירים את העלים אם משתמשים בקפואים (לטעמי, במקרה הזה אף עדיף).
  • במחבת גדולה ממיסים חמאה ומוסיפים את השמן זית.
  • מאדים את הכרישה עד לשקיפות ומוסיפים את שיני השום. מוסיפים את התרד ומבשלים כ-2 דקות.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומצמצמים מעט את השמנת.
  • מתבלים את התרד לפי הטעם במלח ופלפל שחור גרוס.
  • להרכבה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • בתחתית התבנית מניחים שכבה דקה של רוטב עגבניות.
  • מסדרים עלי לזניה צמודים ומעל שמים - שליש מרוטב העגבניות, מחצית מהבשמל פסטו ומכסים בשכבת עלי לזניה.
  • מסדרים על שכבת עלי הלזניה מחצית מתערובת התרד ומעל מפזרים בנדיבות כמחצית מתערובת הגבינות וכן מהמוצרלה המגוררת. מכסים בשכבת עלי לזניה נוספת. ממשיכים בסדר הזה ומסיימים ברוטב עגבניות מעל.
  • מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כ-40 דקות.
  • מסירים את הנייר כסף, מפזרים את שארית המוצרלה המגוררת ואופים עד להשחמה של המוצרלה. בתיאבון!
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.