מתכון לעוגיות ביסקוטי עם שקדים וחמוציות

 
עוגיות קרנצ'יות וטעימות להפליא שיתפצפצו לכם בפה
עוגיות קרנצ'יות וטעימות להפליא שיתפצפצו לכם בפה צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:50 09/10/2011

מחפשים משהו טעים ומתקתק לנשנש לצד התה או כוס הקפה של הבוקר? הכינו עוגיות ביסקוטי פריכות, מנוקדות באגוזים ובחמוציות. 5 דקות וזה שלכם

 
 
 
 
 

ראש השנה וצום יום הכיפורים כבר מאחורינו ועיני כולם נשואות אל עבר החג הבא - חג הסוכות ושמחת תורה. אז כדי שיהיה לכם מה לנשנש בזמן הישיבה בסוכה, לצד כוס הקפה, התה או סתם כך כשמתחשק משהו מתקתק, אני משתפת אתכם במתכון לעוגיות ביסקוטי עם שקדים וחמוציות שאהובות עלי מאוד.

 

הן קלות במרכיבהן, מהירות להכנה, מתפצפצות בפה בצורה קסומה ואינן מכילות ולו טיפת שמן או חמאה. שימו לב שיש שני שלבים באפייה - תחילה אפיית גלילי הבצק ולאחר מכן הוצאת הגלילים האפויים חלקית,פריסתם ואפייה נוספת. עם זאת, ועל אף שני שלבי האפיה, מתקבלות במהירות עוגיות טעימות, פריכות ואינן מכבידות.

 

במתכון זה בחרתי להוסיף לביסקוטי שקדים וחמוציות אולם תוכלו להוסיף להם שלל תוספות אהובות נוספות כמו צימוקים, פיסטוקים וכדומה. ורגע לפני שעוברים למתכון - אל תתפתו להמשיך ולאפות את העוגיות מעבר לזמן האפייה המומלץ שכן גם אם הן לא נראות מוכנות בצאתן מהתנור, לאחר הצינון העוגיות מתקשות.

 
2 שלבי אפייה להכנת העוגיות
2 שלבי אפייה להכנת העוגיות צילום: חיה אילונה דר

מצרכים (לכ-40 עוגיות):

1 ו-3/4 כוסות קמח (250 גרם)

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

3/4 כוס סוכר חום בהיר (150 גרם)

2 ביצים טרופות

2 כפות גרד תפוז ולימון

2 כפות מיץ תפוזים

2/3 כוס שקדים קלויים פרוסים

2 כפות חמוציות

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות
  • מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, ומלח, מוסיפים את הסוכר, הביצים, המיץ וגרד הפירות ומערבבים.
  • מוסיפים לקערה את השקדים הקלויים והחמוציות ומערבבים היטב עד לפיזור אחיד של השקדים והחמוציות.
  • יוצרים כדור מהבצק ומחלקים את הכדור לשני כדורים קטנים יותר שווים בגודלם. 
  • מגלגלים כל כדור בצק לכדי נקניק ארוך.
  • מניחים את הנקניק בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה שאובקה במעט קמח.
  • אופים בתנור במשך 10 דקות ומוציאים לצינון של 5 דקות לערך.
  • פורסים בעזרת סכין חדה את הנקניק לפרוסות אלכסוניות ברוחב 1 ס"מ כל אחת.
  • מחזירים את העוגיות לתבנית בשכיבה.
  • אופים את העוגיות במשך כ-15 דקות נוספות עד הזהבה, מוציאים מהתנור ומצננים.

  

 
רק מערבבים מכניסים לתנור, מוציאים ושוב מכניסים ויש לכם עוגיות נפלאות לצד הקפה
רק מערבבים מכניסים לתנור, מוציאים ושוב מכניסים ויש לכם עוגיות נפלאות לצד הקפה צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.