מתכון לירקות כבושים

 
חמוצים לפתיחת התאבון
חמוצים לפתיחת התאבון צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 19:03 04/10/2011

פותנה ג'אבר מלמדת אתכם כיצד מכינים גזר, כרוב, פלפל אדום וכרובית כבושים, שלב אחר שלב. וגם: פלפלים חריפים כבושים עם נענע ושמן זית

 
 
 
 
 

מצרכים לירקות:

3 גזרים חתוך לעגולים לא עבים

2 פלפל אדום לרצועות

1/2 כרוב לבן לרצועות

1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים

1-2 פלפל חריף

10 עלי דפנה

חופן פלפל שחור שלם

4 כפות כורכום

2 כוסות חומץ

4 כפות מלח

3 כוסות מים

 

לפלפל החריף הכבוש:

1/2 ק"ג פלפל ירוק חריף

1/2 ראש שום קלוף

1/4 חבילת נענע

1/2 כפית מלח לימון

1/2 כוס מלח

כפפות עבודה - מומלץ

 

אופן הכנת הירקות:

  • חותכים את הירקות ומכניסים לצנצנת.
  • מדללים את הכורכום עם המים והחומץ.
  • מוסיפים את הפלפל השחור, המלח ועלי דפנה, ומערבבים.
  • שופכים את התבלינים מעל הירקות ומערבבים.
  • סוגרים היטב לשבוע וחצי.

 

הפלפל החריף:

  • חותכים את הפלפלים לעגולים משרים אותם עם המלח לשעה בתוך מסננת .
  • חותכים את השום לרצועות, קוצצים את הנענע ומערבבים עם הפלפלים.
  • מוסיפים מלח לימון ושמים בצנצנת.
  • ממלאים את הצנצנת בשמן זית עד הסוף, סוגרים ומשאירים כשבוע לפני השימוש.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

ריבה ועוגיות משמש

חצילים כבושים

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.