מתכון לריבה ועוגיות משמש

 
עונת המשמשים נורא קצרה ולכן כדאי לשמר אותם בצורת ריבה
עונת המשמשים נורא קצרה ולכן כדאי לשמר אותם בצורת ריבה צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 19:06 04/10/2011

ריבת משמשים ביתית, שמשמשת גם כמלית לעוגיות חמאה פריכות שניתן לאכסן לתקופה ארוכה

 
 
 
 
 

ריבת משמש

 

מצרכים:

1 ק"ג משמשים בלי גלעין

6 כוסות אבקת סוכר

4 כוסות מים

 

אופן הכנה:

  • לאחר שטיפת המשמשים מוצאים את הגלעין.
  • ממיסים בסיר את אבקת הסוכר במים.
  • מוספים את המשמשים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים ומבשלים כ-30 דקות. מערבבים עד שמגיעים למרקם של ריבה.

 

עוגיות משמש

 

מצרכים:

1 ו-3/4 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

200 גרם חמאה ממוסת

1/2 כפית קינמון

2 כוסות אבקת סוכר

1 ביצה טרופה

1 כוס ריבת משמש

קמח לרידוד

 

אופן הכנה:

  • מערבבים במעמד מזון את הקמח, אבקתהאפייה, הקינמון והחמאה.
  • מוספים כוס מאבקת הסוכר וביצה טרופה, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • מרדדים את הבצק ועושים ממנו צורות .
  • מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-170 מעלות כ-15 דקות.
  • מצננים. מורחים ריבה על חצי מהכמות ומכסים בחצי השני בצורת סנדוויץ'.
  • מפזרים מעל אבקת סוכר, ומגישים.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

ריבה ועוגיות משמש

חצילים כבושים

 

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.