מתכון ללחמניות עם צימוקים ואגוזים

 
מושלמת עם חמאה, ריבה או שתיהן
מושלמת עם חמאה, ריבה או שתיהן צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 18:25 05/10/2011

אין ארוחת בוקר בלי לחם או לחמניה וזו היא כמעט עוגה - עם ביצים, צימוקים ואגוזי מלך. אפשר לצפות כמקובל בשומשום ובפרג, אבל נסו הפעם להפתיע עם ציפוי שקדים פרוסים

 
 
 
 
 

מצרכים (ל-2 לחמניות בינוניות):

240 מ"ל מים פושרים

1 ביצה גדולה מס' 1

500 גרם קמח

50 גרם סוכר

25 גרם שמרים טריים

1 כפית מלח

50 גרם חמאה רכה

1/3 כוס צימוקים בהירים

1/3 כוס אגוזי מלך שבורים גס

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה

קורט מלח

שקדים מולבנים פרוסים

 

אופן ההכנה:

  • מוציאים את החמאה מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
  • מערבבים במיקסר עם וו לישה את המים, הביצה, הקמח, הסוכר והשמרים כ-5 דקות.
  • מוסיפים בהדרגה את החמאה עד לקבלת בצק חלק. מוסיפים את האגוזים והצימוקים.
  • מניחים את הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
  • מחלקים את הבצק ל-15 יחידות ויוצרים מהן כדורים. מתפיחים כשעה.
  • מסדרים את כדורי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • גוזרים חתכים קטנים בחלק העליון של כל כדור במספריים טבולים במים.
  • מצפים בביצה טרופה מעורבבת עם קורט מלח ובשקדים מולבנים פרוסים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-20 דקות.

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

מאפינס תפוחי עץ בריאים 

ארטיק מוס קפה על מקל 

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.