יפה בלבן • עוגת גבינה פירורים

 
מלכה לבנה עם כיסוי עדין של פירורים
מלכה לבנה עם כיסוי עדין של פירורים צילום: רועי ותמי שיבק
 
עודכן 08:26 04/10/2011

אם אתם מהאנשים שנרדמים באוטובוס ומתעוררים בראשל"צ במקום בחולון, אם קרה שהלכתם קילומטרים רק כדי לגלות שהיעד שלכם בכלל סגור, אם אתם נוטים לבלבל אבקת סוכר וקורנפלור רק בגלל ששניהם לבנים - העוגה הזו בשבילכם. טעימה, מרשימה והכי חשוב - פשוטה להכנה

 
 
 
 
 

מכירים את האנשים האלה שמסוגלים לסבך את הדברים הכי טריוויאלים? שנסיעה של 20 דקות באוטובוס הופכת אצלם למסע של שעה + צעדה נמרצת ברגל, כי הם נרדמו ופספסו את התחנה? שמדרדרים פעילות שלווה כמו אפיית עוגיות, לסאגה מטנפת מטבח, רק כי הם שכחו להוציא בזמן את נייר האפייה מהמגירה, ובשלב שבו הם נזכרו הידיים שלהם כבר מרוחות בחמאה? שמעבר גבול פשוט בין פרו לבוליביה הופך אצלם לעניין של שלושה ימים, רק כי הם לא ביררו מראש כמה ימים הם קיבלו בויזה? שהולכים בניו יורק 50 בלוקים למוזיאון המטרופוליטן (כן, ברגל) רק כדי לגלות שבימי שני הוא סגור?

 

 
מפוררים את הבצק עם הידיים אחרי שהוא מתקרר
מפוררים את הבצק עם הידיים אחרי שהוא מתקרר
 

אז נעים מאוד, קוראים לי תמי ואני אמה. כמה אמה? ובכן, לו היה מועדון למפוזרים, נראה לי שהייתי מועמדת טובה לנשיאות. זאת אומרת, אם הייתי יודעת איך מגיעים למועדון. כן, גם בניווט אני לא חזקה במיוחד. מתוך מודעות לחולשה הזו, במטבח אני משתדלת להיות אקסטרה מרוכזת. לא שזה תמיד עובד, ולראייה - לחג הכנתי עוגת גבינה עם פירורים, ואת הנגלה הראשונה של הפירורים אפיתי עם כף פלסטיק. בשנייה כבר התעשתתי והכל תקתק כמו שעון.

 

 
תמצית וניל אמיתית תורמת גם לטעם וגם למראה העוגה
תמצית וניל אמיתית תורמת גם לטעם וגם למראה העוגה
 

ההקדמה הארוכה דלעיל, נועדה להסביר את החיבה המולדת שלי למתכונים שממש קשה לדפוק אותם - כפות פלסטיק סוררות או לא. ועוגת הגבינה עם הפירורים שלפניכם, מתברגת גבוה ברשימה הטובה. המראה הלבן חגיגי שלה משדרג כל שולחן שהיא עולה עליו. הבצק פשוט להכנה ואם אין לכם כח אפילו לא צריך ממש לטרוח לרדד, אפשר פשוט לשטח אותו בתבנית. והמלית, הו המלית. מערבבים קצת, מקציפים קצת, מקפלים קצת - ובום, היא מוכנה.

 

 
תערובת הגבינה והקצפת, רגע לפני המריחה
תערובת הגבינה והקצפת, רגע לפני המריחה
 
 

המתכון שלפניכם מורכב משניים שונים. המרשם לבצק הוא מסוג המרשמים שאין לכם מושג מאיפה הם הגיעו אליכם, אבל הם עובדים יופי. המתכון למלית נלקח מ"האוצר של על השולחן" אחד מספרי הבישול החביבים עלי בכל הזמנים. והוא נותר חביב עלי למרות העובדה שאם עוקבים אחרי המתכון לבצק שמובא בספר, מקבלים מרק חמאה. אבל בתור בחורה שכמעט קישטה עוגה עם קורנפלור, במקום עם אבקת סוכר (סיפור ארוך), מי כמוני יודעת שקורה. את העוגה רצוי להכין פלוס מינוס 24 שעות לפני ההגשה, כדי שתוכל להתייצב בניחותא במקרר. וזהו בעצם, אפשר לגשת למטבח.

 

 
מכינים את העוגה לפחות 8 שעות לפני ההגשה, ועדיף לתת לה יממה במקרר
מכינים את העוגה לפחות 8 שעות לפני ההגשה, ועדיף לתת לה יממה במקרר
 

צריך:

תבנית מלבנית של 36 ס"מ על 26 ס"מ

 

לבסיס ולפירורים: 

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כפות סוכר 

260 גרם (2 ורבע כוסות) קמח תופח מנופה 

קליפה מגוררת מלימון אחד 

2 חלמונים 

 

למלית גבינה:

750 גרם גבינה לבנה 5% 

150 גרם (3/4 כוס) סוכר 

1 כפית תמצית וניל 

60 גרם (3/4 שקית) של אינסטנט פודינג וניל 

1 גביע שמנת חמוצה 

1.5 מיכלים (375 מ"ל) של שמנת מתוקה

 

מכינים:

  • בעזרת וו הגיטרה מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת אוורירית. מוסיפים את הקמח וקליפת הלימון. כשהם נבלעים בבצק מוסיפים את החלמונים. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה. 
  • מחממים תנור ל-180 מעלות. 
  • משטחים 2/3 מהבצק בתחתית התבנית, דוקרים אותו קלות במזלג ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהוא מזהיב. 
  • משטחים את יתרת הבצק על נייר אפיה בשכבה דקה של 3 מ"מ, מניחים בתבנית אחרת, ואופים עד להזהבה (כ-10 דקות). מצננים את הקלתית ואת הפירורים. 
  • בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל החומרים למלית - מלבד השמנת המתוקה. 
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים על הבסיס האפוי, ומיישרים. 
  • בעזרת הידיים, מפוררים את שכבת הפירורים, ומפזרים באופן אחיד על כל המלית. מכניסים את העוגה למקרר (מכוסה בניילון נצמד), למינימום 8 שעות - וזהו, עוגת הגבינה פירורים שלכם מוכנה. מגישים קר.

 

 
עוגת גבינה פירורים - רגע לפני הזלילה הגדולה
עוגת גבינה פירורים - רגע לפני הזלילה הגדולה צילום : תמי שיבק
 
 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.