מתכון לפאי תפוחים

הדפס
 
אין כמו להתפנק על פאי תפוחים חמים עם כדור גלידה
אין כמו להתפנק על פאי תפוחים חמים עם כדור גלידה צילום: יח"צ
 
עודכן 07:46 10/10/2011

רק להוסיף גלידה ולהתענג - פאי מרשים שמשלב בצק חמאה פריך במילוי עשיר של תפוחים

 

מצרכים: 

250 גרם קמח

150 גרם חמאה

50 גרם סוכר

1 ביצה

 

לתערובת:

3 ביצים

200 גרם שמנת מתוקה

50 גרם סוכר

כפית ליקר תפוחים או שקדים

2-3 תפוחים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את מצרכי הבצק לבלנדר ומערבלים עד לקבלת בצק פריך (ניתן להוסיף עוד קמח לפי הצורך).
  • מכניסים את הבצק לכ-20 דקות במקרר.
  • טורפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קציפה לבנה במרקם אוורירי.
  • יוצקים לתוך קציפת הביצים את השמנת המתוקה והליקר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מרדדים את הבצק, מרפדים בו את תבנית האפייה, מכסים בנייר אפייה ומניחים עליו משקל כבד (אורז או קטניות).
  • אופים בתנור במחום של 180 מעלות במשך כ-15 דקות.
  • מוציאים את הפאי מהתנור, מסירים את נייר האפיה וחותכים את התפוחים לפלחים.
  • מסדרים את פלחי התפוחים על הבצק האפוי ושופכים את התערובת מעל. 
  • מכניסים שוב לתנור למשך 20-25 דקות או עד שמתקבל צבע זהוב ולא נוזלי.
  • מגישים חמים בלווי דבש וכדור גלידה צוננת.

 

המתכון באדיבות השף חיים סלומון לקפה גידי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים מעולים? נסו את אלה:

עוגת חלבה ודבש

טארטלט קרם פטיסייר ופירות יער 

גלידה ביתית על מצע קדאיף

עוגיות סנדביץ'

טראפלס שוקולד

טירמיסו מפנק

עוגת גבינה וצימוקים

עוגת פאדג' שוקולד

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.