The Comfort Of Cooking - בלוג אוכל אמריקאי ששווה לשמור במועדפים

 
הבלוגרית ג'ורג'יה גו'נסון
הבלוגרית ג'ורג'יה גו'נסון צילום: מתוך הבלוג
 
עודכן 07:41 05/10/2011

היא לימדה את עצמה לבשל כשהמוטו הוא - פשוט, טעים ומנחם. ביחד עם האהבה שלה לצילום הגולשים זוכים בבלוג מרהיב ומעורר תאבון. בואו להכיר את ג'ורג'יה מ-"The Comfort Of Cooking" שגם מפרגנת לכם 2 מתכונים מעולים: שוקי עוף בדבש ועוגות שוקולד אישיות. מדור חדש

 
 
 
 
 

טעם עולמי - מדור חדש שבו נביא לכם המלצה על בלוגי אוכל מרחבי העולם ששווה להכניס לרשימת המועדפים. אלה שמספקים מתכונים מוצלחים, תמונות מגרות וטקסטים מעוררי תיאבון. מכירים עוד כאלו? כתבו לנו.

 

הבלוג של ג'ורג'יה (ג'ונסון, אם אתם מתעקשים), "The Comfort Of Cooking" שבה אותנו מהרגע הראשון בזכות התמונות המרהיבות (מראה עיניים הוא אחד הדברים החשובים כשמדובר באוכל) והמתכונים הפשוטים אבל כל כך מרשימים. למעשה זה המוטו של ג'ורג'יה, כפי שגם עולה משם הבלוג - מתכונים נוחים, מנחמים וקלים. 

 

ג'ורג'יה הטקסנית מעידה שהצטרפה תחילה לקורס בישול בין חצי שנה אך במהרה הבינה שמה שהיא מעדיפה לעשות זה ללמד את עצמה בישול ואפייה ולא לעקוב אחרי הוראות המדריך כמו תוכי. היא הכינה מתכונים מספריי בישול ובין לבין החלה גם להמציא מנות בעצמה (שכללו גם לא מעט ניסיונות כושלים) ולא יצאה מהמטבח עד שצברה המון ניסיון.

 
דונאטס ממולאים פירות בזיגוג סירופ לימון
דונאטס ממולאים פירות בזיגוג סירופ לימון צילום: מתוך הבלוג

למרות שהבלוג שלה צעיר יחסית, הפוסט הראשון ללחם לבן עלה רק בינואר 2010, יש לה מתכונים רבים, שלא היו מביישים אף בלוגר ותיק וכמובן דף פייסבוק פעיל בו תוכלו להתעדכן בכל פוסט שיוצא חם חם מהמטבח (זה הזמן לעשות לה לייק גדול).

 

אז מה יש בו?

המתכונים בבלוג מחולקים בצורה קלה לפי קטגוריות, בהם מתאבנים, ארוחות בוקר, מאפים, בשר, קינוחים ומשקאות. לא הפתיע אותנו לשמוע שהמתכון הכי פופולארי בבלוג היה מתחום המתוקים וכשראינו תמונה שלו, דונאטס ממולאים פירות בזיגוג סירופ לימון, הבנו גם למה הוא כל כך אהוד.

 

עוד תמצאו בבלוג, הפתעות מועילות לטבחים מתחילים כמו רשימת עצות לאפסון והכנת מוצרי מזון. תחת קטגוריית "כיצד לבצע", תמצאו טיפים להכנת ספר מתכונים, פירורי לחם מתובלים, תמצית וניל ביתית ועוד שלל מוצרים שעד היום קניתם בחנות.

 

המלצה שלנו 

השילוב הראוי (והמפתיע): עוגת דלעת ותבלינים עם ציפוי קרם גבינה

אתגר קולינרי: סוכריות טופי (זה לא כל כך נורא אבל באמת שהמתכונים שלה קלים)

קלאסיקה מודרנית: ניוקי תרד

 

ואחרי כל זה, עשו מקום בתנור שלכם ל-2 מתכונים מעולים מעולים מתוך הבלוג.

 

שוקי עוף בדבש

 

 
הכינו את המפיות
הכינו את המפיות צילום : מתוך הבלוג
 
 

המרינדה של שוקי העוף האלו מכילה שילוב מוצלח של מתוק עם מלוח כתוצאה מערבוב של חומץ בלסמי, רוטב סויה ושום יחד עם דבש וסוכר חום. מעבר להשרייה של שעתיים במרינדה, העוף מקבל חיזוק נוסף כשהוא נמשח בה בשנית לאחר שצומצמה. מנה שתלך מעולה עם אורז מאודה או פירה.

 

מצרכים:

1/2 כוס חומץ בלסמי

1/2 כוס דבש

1/2 כוס סוכר חום בהיר

1/4 כוס רוטב סויה דל נתרן

3 שיני שום כתושות

12 שוקי עוף

2 כפות שומשום

1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את חומץ הבלסמי, הדבש, הסוכר החום, הרוטב סויה ואת שיני השום לשקית פלסטיק אטומה. מוסיפים את העוף לשקית ואוטמים.
  • משרים במקרר למשך שעתיים.
  • תנור ל-230 מעלות. מעבירים את שוקי העוף לתבנית מכוסה בנייר כסף, כדי שיהיה קל לנקותה.אופים עד שהעור בצבע קרמל כהה כ-30 דקות.
  • בינתיים, שמים את המרינדה בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על על אש נמוכה עוד כ-15 דקות. מוציאים את שוקי העוף והברישו אותם במרינדה החמה.מחזירים לתנור למשך 10 דקות נוספות.
  • מניחים את העוף על צלחת הגשה. מפזרים את השומשום ואת הפטרוזיליה קצוצה, ומגישים.

 

עוגות שוקולד אישיות

 

 
עוגות שוקולד
עוגות שוקולד צילום : מתוך הבלוג
 

שלא כמו סופלה, המיני עוגות שוקולד הללו לא כרוכות בתזמון מושלם ולא דורשות מעקב קפדני. הן מהירות מאוד וקלות להכנה וכמובן שהולכות מצוין עם כדור גלידת וניל בצד. מלית הפטל נותנת צבע מפתה ומוסיפה לטעם. מומלץ להכניס גם כוסות מאפינס מנייר לתוך השקעים שבתבנית ולצקת לתוכם את התערובת, על מנת לשלוף אותם בקלילות.

 

מצרכים (ל-8 עוגות אישיות):
1 כוס חמאה או מרגרינה ללא מלח 
230 גרם שבבי שוקולד מריר  
5 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר
קורט מלח

4 כפיות קמח
1 מיכל מלית פטל
1/4 כוס אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את החמאה והשוקולד בקערה חסינת חום מעל סיר של מים רותחים או במיקרוגל למשך כדקה וחצי. טורפים ביצים, סוכר ומלח בקערה בינונית עד שהסוכר נמס.
  • מקציפים תערובת הביצים לתוך השוקולד עד שהתערובת חלקה.
  • מערבבים את התערובת יחד עם הקמח עד עתה.
  • שמים את אבקת הסוכר בקערה קטנה ומניחים בצד.
  • מחממים תנור ל-230 מעלות. מעבירים את התערובת לתוך תבנית מאפינס.
  • אופים במשך 8 עד 10 דקות, כשהעוגה מוכנה מבחוץ אך בפנים היא עדין רכה.
  • מוציאים בזהירות את עוגות מתוך התבנית לתוך צלחת הגשה.
  • מניחים מעט ממלית הפטל על כל עוגה ומגישים.

 

ויש גם בלוגים כחול-לבן:

מה יש לאכול - טל סורסקי

פשוט מבשל פשוט - יובל שחורי

בייגלה - אוכל אנשים והרבה אהבה

Room for Dessert - עולם הקינוחים של מירי

מתכוניישן - לבשל, לצלם, לאכול ולספר

GourmeTel-Aviv - צחי ורוני מבשלים

מתוקים שלי - שירלי נמש

ביסים - אוכל, אנשים ומה שבינהם

דברים בעלמה - ממטבחה של אשת חיל

אוכל זה טעים - בלוג לממוצעי מטבח

עוגיו.נט - בלוג מתוקים מענג

 
עוד כתבות במדור טעם עולמי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.