לא, זה לא לימון • 3 מנות עם פרי האתרוג

 
זה רק נראה כמו עוף בלימון • ירכי עוף בריבת אתרוגים
זה רק נראה כמו עוף בלימון • ירכי עוף בריבת אתרוגים צילום: עידית לוגיסטיקת מזון בעמ
 
עודכן 09:53 11/10/2011

האתרוג שייך למשפחת פירות ההדר, אחד מארבעת המינים ודומה במראה ובטעם לפרי הלימון. לכבוד חג הסוכות, השף מיקי ניר עשה לו כבוד עם 3 מנות מפתיעות: ירכי עוף בריבת אתרוגים, ריזוטו ודג חמוץ מתוק

 
 
 
 
 

ירכי עוף בריבת אתרוגים

מנה מיוחדת עם שלל טעמים וניחוח ממכר.

 

מצרכים (6 סועדים):

6 ירכי עוף ללא עצמות 

קמח

3 אתרוגים

2 כוסות סוכר                         

מיץ מלימון טרי

3 כוסות מים                              

2 זרעי הל                               

1 ציפורן                          

1/4 כפית זרעי אניס                     

1/2 כפית מלח גס                        

1/4 כפית פלפל שאטה                  

 

אופן הכנה:

  • משרים את האתרוגים במים למספר שעות.
  • חוצים את האתרוגים, מוציאים את הגרעינים ופורסים אותם לרצועות דקות.
  • טוחנים את כל התבלינים לאבקה דקה (ניתן לרסקם בשקית בד עם פטיש שניצל).
  • מניחים את האתרוגים הפרוסים בסיר עם הסוכר, המים והתבלינים, מבשלים במשך כשעה ומוסיפים את מיץ הלימון.
  • מקמחים את ירכי העוף, מנערים את שאריות הקמח ומטגנים במחבת עד להשחמה.   
  • מניחים את ירכי העוף בסיר עם ריבת האתרוגים, מתקנים טעמים ומבשלים במשך כ- 30 דקות לערך.

 

 
למה שלא תשנו את ההרגלים שלכם ותכינו ריזוטו אתרוגים?
למה שלא תשנו את ההרגלים שלכם ותכינו ריזוטו אתרוגים? צילום : עידית לוגיסטיקת מזון בעמ
 

ריזוטו אתרוגים

כשמנה איטלקית באה לביקור בארץ בחג הסוכות - ריזוטו שונה, מיוחד ומפתיע

 

מצרכים (ל- 6 סועדים):

2 כוסות אורז לריזוטו (ארבוריו)   

100 גרם חמאה                          

1/2 כוס בצל קצוץ (אשלוט)         

1 כוס יין לבן                          

4-5 כוסות מרק עוף                       

2 אתרוגים                        

2 לימונים                         

מלח ופלפל                    

 

אופן הכנה:

  • מגררים את קליפת האתרוגים מבלי להגיע לציפה הלבנה ומשרים את הגרירה במים למשך מספר שעות.
  • מסננים את גרירת האתרוג, מעבירים אותה לסיר, מוסיפים לה מים חדשים ומבשלים במשך כחצי שעה. מסננים .
  • ממיסים בסיר נוסף את החמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
  • יוצקים לסיר את היין ומממשיכים בבישול עד היעלמות מוחלטת של היין.
  • שוטפים את האורז ומוסיפים אותו לסיר יחד עם גרירת האתרוג.
  • מתחילים לצקת את מרק העוף לסיר, בכל פעם כמות קטנה, תוך כדי בחישה מתמדת עד להספגות מלאה.
  • מגררים את הלימונים ומוסיפים את הגרירה לאורז.
  • ממשיכים לצקת את מרק העוף תוך כדי בחישה מתמדת עד להתרככות האורז.
  • מתבלים את האורז במלח, פלפל ומעט מיץ לימון ומגישים.

 

 
תמצאו כאן חיבור בין חמוץ, מתוק וחריף
תמצאו כאן חיבור בין חמוץ, מתוק וחריף צילום : עידית לוגיסטיקת מזון בעמ
 

דג נסיכה ברוטב חמוץ מתוק חריף

בישול קצרצר ויש לכם מנה ראשונה או עיקרית מופלאה.

 

מצרכים (ל - 6 סועדים):

1 ק"ג נתחי דג נסיכת הנילוס   

3 אתרוגים                       

1 כוס סוכר                            

2 כוסות מים                              

מיץ מלימון טרי

1/4 כפית פלפל שאטה                  

קורט מלח

כורכום

כוסברה קצוצה

 

אופן הכנה:

  • משרים את האתרוגים במים למספר שעות.
  • חוצים את האתרוגים, מוציאים את הגרעינים ופורסים אותם לרצועות דקות.
  • מניחים את האתרוגים הפרוסים בסיר עם הסוכר, המים, מיץ הלימון והתבלינים ומבשלים במשך כשעה.
  • מוסיפים לסיר את נתחי הדג ומבשלים במשך עוד כחצי שעה.
  • מוסיפים את הכוסברה הקצוצה מעל הדגים ומגישים.

 

המתכונים באדיבות השף מיקי ניר, שף ראשי לחברת ההסעדה "עידית" מבית מלונות דן.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

בטטה ודלעת בדבש ורוזמרין 

עופיונים ממולאים 

כרובית במלית בשר

סלט פסטה קר

מתכון לרצועות עוף ברוטב פיקנטי 

עוגת פטל טרי

שוקי עוף ברוטב קארי

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.