חגיגות הבירה • חדשות האוכל

 
עוף בליווי אננס ואורז לבן ברוטב צילי דבש
עוף בליווי אננס ואורז לבן ברוטב צילי דבש צילום: יח"צ, ראפת זריק
 
עודכן 15:08 05/10/2011

מסעדות ופאבים נותנים כבוד לבירה • הצעה לנשנושים בצאת הצום • פתיחת סניפים וחידושי תפריטים • מנות על טהרת הטחינה במסעדה נצרתית • השבוע בעולם הקולינרי

 
 
 
 
 

פסטיבל הבירה "אוקטוברפסט" נחגג החודש ברחבי העולם,וגם פאבים ומסעדות ישראליות מציינות את המאורע. בכפר המכביה אפילו עובדים על "שבוע הבירה 2011" הבינלאומי הראשון שיתקיים בישראל. עוד פסטיבל שמתקיים בקרוב הוא "פסטיבל הסרטים" בחיפה שמביא תיירים רבים מהארץ ומחו"ל ובתחום האוכל כבר מכינים את המטבחים.

 

בנצרת לא זנחו את הממרח המסורתי לטובת הבירה וחוגגים עם מנות שהוכנו על טהרת הטחינה. וכמובן שלא שכחנו את יום כיפור, שחל בסוף השבוע. אומנם ביום זה לא מתעסקים עם אוכל אך יש כבר ביסטרו שמזמין אתכם להתפנק אצלו בתום הצום. כל הפרטים:

 

שבוע הבירה הבינלאומי

בעולם חוגגים את פסטיבל "אוקטוברפסט" ואצלנו מקיימים את שבוע הבירה "BIRA 2011". במסגרת השבוע (טוב נו, זה רק 3 ימים) יתקיימו אירועים שונים בהם תחרות בירה וכנס מקצועי בינלאומי ראשון בישראל, תחרות בירה של מבשלות מכל העולם בהשתתפות שופטים בינלאומיים, טעימת בירה מקצועית מודרכת בהשתתפות השופטים הבינלאומיים בתחרות, הרצאות וסדנאות בישול בבירה (סדנאות חווייתיות עם שף קונדיטור מיקי שמו ושף ויקטור גלוגר) ועוד.

 

וגם עשרות מבשלות, גדולות וקטנות, מהארץ ומחו"ל, יציגו את תוצרתן לטעימה לקהל הרחב, במסגרת יריד בירה ססגוני, בו ניתן גם יהיה לטעום את הבירות שזכו בתחרות.

איפה: כפר המכביה, רמת גן (פרטים על שעות האירועים השונים באתר).

מתי: 10-12 באוקטובר.

כמה: 35 ש"ח לכניסה ליריד כולל קופונים לשתי טעימות. ההשתתפות בסדנאות בהרשמה מראש.

 

 
ניתן גם יהיה לטעום את הבירות שזכו בתחרות. שבוע הבירה
ניתן גם יהיה לטעום את הבירות שזכו בתחרות. שבוע הבירה צילום : יח"צ, אורנה בן חיים
 

מסעדת "פורטרהאוס" חוגגת עם מבשלת "בזלת הגולן"

"אוקטוברפסט" הגיע גם למסעדת "פורטרהאוס". המסעדה ומבשלת "בזלת הגולן" חוגגת את הפסטיבל בשיתוף פעולה מתבקש של בשר עם בירה - ארוחה שכוללת פתיחים, מנה עיקרית זוגית, שתי תוספות לבחירה ושתי כוסות בירה "בזלת" ללא הגבלה. מתוך התפריט: פטה כבדים, קונפי שום צ'ילי וזיתים, מנות דגל בשריים של המקום, תפו"א בתנור עם גבינת שמנת ועירית, סלט עלי חסה ועלי בייבי עם אגסים ואגוזי מלך וקרם סלרי עם רוטב בלסמי ויין מצומצם.

איפה: דרך בני דרור 8, איזור תעשיה , תל מונד. 09-7969666.

מתי: 6-30 באוקטובר.

כמה: 280 ש"ח לזוג.

 

 
הבשר של "פורטרהאוס"
הבשר של "פורטרהאוס" צילום : יח"צ, דייב סיווני
 
 

צאת יום הכיפורים ב-"BLD"

"BLD" הביסטרו החדש ברמת אביב, מזמין את הצמים, לספיישל טאפס ויין בצאת הצום. אז במה תוכלו למלא את הבטן? טפאס רוסט סינטה ואיולי, סרדינים צרובים על הפלנצ'ה, שרימפס פרובינציאלי מהמחבת, טפאס גבינות (22 ש"ח לכל טאפאס), כוס קוואה, כוס למברוסקו (14 ש"ח) או כוס יין הבית (18 ש"ח).

איפה: אחי מאיר 29, מתחם שוסטר, רמת אביב. 03-6415555.

מתי: הביסטרו יפתח שעה וחצי לאחר צאת הצום.

 

 
סרדינים צרובים על הפלנצ'ה
סרדינים צרובים על הפלנצ'ה צילום : יח"צ, דן פרץ
 

חגיגת טחינה במסעדת "סודפה"

מסעדת השף "סודפה" מצדיעה לטחינה הנצרתית "טחינת אל ארז" בחגיגה הכוללת מנות מיוחדות המבוססות על הטחינה. בין המנות הראשונות ניתן למצוא חומוס פאתה- גרגירי חומוס, טחינה, יוגורט, בשר טחון וצנוברים על פיתה צרובה (48 ש"ח), במיה עדינה בתיבול שום לימון וטחינה (32 ש"ח) וכרובית, חצילים וקישואים צרובים על הגריל מעל מצע טחינת שום (32 ש"ח). מבין העיקריות: טאג'ין פילה לברק בטחינה ובצל, אפוי בתנור (89 ש"ח), טאג'ין שרימפס עם בצל ג'ינג'ר וטחינה (89 ש"ח ) ובשר כבש ועגל טחון עם בצל ופטרוזיליה אפוי ברוטב טחינה מסורתי (87 ש"ח).

איפה: כיכר המעיין 6083/35, נצרת.

מתי: 12-15 באוקטובר.

 

 
מסעדת "סודפה" בנצרת
מסעדת "סודפה" בנצרת צילום : יח"צ, בועז לביא
 

רשת "קניבר" מתרחבת

רשת המסעדות הבשריות "קניבר", שסניפים שלה היו קיימים עד היום רק בצפון, מגיעה גם למרכז ופותחת סניף בהוד השרון. במסעדה תמצאו סוגים שונים של המבורגרים המחולקים לפי מדינות. למשל, המבורגר אוסטרלי אשר מורכב מאננס, צ'ילי ובצל מטוגן, המבורגר צרפתי עם גבינת סנט מור ופטריות, המבורגר שוויצרי עם בייקון ואמנטל, המבורגר מקסיקני המורכב מפלפל חריף וגוואקמולי, המבורגר אמריקאי מחזה אווז, גבינת צ'דר וביצה והמבורגר יווני אשר מורכב מחצילים וגבינת פטה.

איפה: מגדיאל 3, הוד השרון.

 

 
ההמבורגר האוסטרלי של "קניבר"
ההמבורגר האוסטרלי של "קניבר" צילום : יח"צ, דניאל קן ציפור
 

מתרעננים במסעדת "קסטנה"

מסעדת "קסטנה" מרעננת את התפריט שלה עם מנות חדשות. המסעדה שוכנת בבניין בן 450 שנה, אשר שימש בעבר כטחנת קמח. מכאן שעיצוב המסעדה מתבסס על הסגנון העתיק של המבנה עם קשתות מרהיבות וחלל חם. תפריט המסעדה מכיל  חיבור בין המטבח הערבי הגלילי לבין המטבח האירופאי. מתוך התפריט המחודש: סלט הרועה (48 ש"ח), שרימפס עטוף בסינטה ברוטב שום (30 ש"ח ) סלט השף - עוף בתיבול חרדל, קארי וצ'ילי (48 ש"ח ), חומוס עם בשר (50 ש"ח), עוף בליווי אננס ואורז לבן (78 ש"ח), פילה עגל ברוטב שרימפס ויין אדום (110 ש"ח) ומיקס פירות ים (88 ש"ח).

איפה: המעיין 1026/4, נצרת. 04-6577854.

 

 
פילה עגל ושרימפס ברוטב יין אדום
פילה עגל ושרימפס ברוטב יין אדום צילום : יח"צ, ראפת זריק
 

 גם זה קורה השבוע

  • ב-Temple Bar חוגגים את האוקטוברפסט לאורך כל החודש עם בירה שמגיעה בפעם הראשונה לארץ - ווינשפן פסטביר, שמבושלת פעם בשנה בלבד, במיוחד לרגל האוקטוברפסט, בחבל בוואריה שבגרמניה מאז שנת 1040. בנוסף, לחוגגים מבצע מיוחד לאורך אוקטובר בו תוגש בירת הויינשטפן פסטביר עם מנת הנקניקיות עגל מלוות כרוב כבוש מבושל בבירה ותפוחי אדמה זעירים בעשבי תיבול ב-85 ש"ח.
  • במסגרת פסטיבל הסרטים בחיפה שיתקיים ב-13/10-22/10/11 , מסעדת "קונפי" תציע למבקרי הפסטיבל ארוחה במבחר טעמים, מהמטבח המרוקאי ים תיכוני. הארוחה תפתח בלחם חם מהתנור, מבחר מטבלי הבית, מנה ראשונה, מנה עיקרית קרניבורית ויין מבעבע, ללא הגבלה, במחיר 109 ש"ח לסועד.
 
 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.