תבשיל של אהבה או: אורז מלא בזכרונות

 
צבעוניות משגעת שמספרת סיפור שלם של אהבה
צבעוניות משגעת שמספרת סיפור שלם של אהבה צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 09:04 06/10/2011

רגע לפני שיום כיפור נכנס ואווירה של שלווה ורוגע מכסה את הרחובות, רחלי קרוט נזכרת במתכון לתבשיל אורז מנוקד בגזר ותירס שבושל עם המון אהבה והפיץ ריח מנחם בבית

 
 
 
 
 

לפני 3 שנים מצאתי את עצמי בחינה של 2 חברות טובות (תאומות) שהיו רגע לפני חתונה. בין שיר אחד לריקוד על הרחבה הוגשו לשולחנות המון מנות חגיגיות, כאלה שכולם מחכים להן (או לפחות אני) באירועים כאלה. מסלטים ותוספות ועד בשר וקינוחים מושחתים.

 

אבל בין כל אלה, דווקא צלחת גדולה וצבעונית של אורז ריחני שבתה לי את הלב (והבטן). בשלב מסוים, אחרי שהבנתי שזו כבר פעם רביעית שאני מעבירה לצלחת שלי מהאורז, שאלתי את החברה מי הכין את זה.

 

שיערתי שמדובר בקייטרינג ממש מוצלח, אבל הסתבר שדווקא מדובר באוכל ביתי שהכינה אמא של אחד מהחתנים.

 

 
שוטפים היטב את הכרישה וחותכים לרצועות דקות
שוטפים היטב את הכרישה וחותכים לרצועות דקות צילום : רחלי קרוט
 

יומיים אחר כך, כשהטעם של האורז עדיין בפה שלי, התקשרתי אליה וביקשתי את המתכון. והיא, בלי להסס, הכתיבה לי את המצרכים ואופן ההכנה. דאגה שלא אפספס שום תבלין או כמות. ושנייה לפני שניתקתי, היה חשוב לה לומר 2 דברים, אחד שלא אתקמצן על השמן למרות הרצון להפחית ממנו, שם כל הטעם היא אמרה. ושנית, הכי חשוב שתעשי את זה באהבה. והאמת? אין דרך אחרת להגדיר את המנה הזאת מאשר אהבה בצלחת.

 

 
חותכים את הגזר לקוביות קטנות ושוות בגודלן
חותכים את הגזר לקוביות קטנות ושוות בגודלן צילום : רחלי קרוט
 

לפני שנתיים היא נפטרה. מותירה אחריה המון אנשים שספגו את האהבה הזו שלה. מאז אותו יום שהודיעו לי שמחלה נוראית לקחה אותה מכאן, הפסקתי להכין את האורז הזה. איכשהו עשה לי רע להזכר.

 

אז רגע לפני שיום כיפור נכנס, תרשו לי להגיד לה המון תודה, על המתכון ובכלל על החיוך הגדול והנכונות.

 

 
מטגנים את הכרישה 5 דקות ומוסיפים את הגזר
מטגנים את הכרישה 5 דקות ומוסיפים את הגזר צילום : רחלי קרוט
 
 

וזה גם הזמן לחזור אל המנה הזאת, שתנחם ותשביע ותזכיר לכם שאוכל הוא לא רק מתכון, הוא בעיקר עונג שמעלה חיוך על הפנים.

גמר חתימה טובה.

 

משהו קטן לדרך: המתכון עבר שינויים קלים מאז שקיבלתי אותו לפני שנתיים. מכיוון שלא שמרתי את המתכון הכתוב אלה רק זכרתי את השיחה הטלפונית שלנו, יצא שאילתרתי כמה דברים קטנים. אבל אל דאגה, הטעם נשאר מושלם כשהיה.

 

 
מוסיפים את התירס לסיר עם הכרישה והגזר
מוסיפים את התירס לסיר עם הכרישה והגזר צילום : רחלי קרוט
 

מצרכים:

2 כרישה (כולל החלק הלבן)

2 גזרים

קופסאת שימורים של תירס (או: גרגירי תירס מ-2 קלחים טריים)

כוס אורז פרסי/בסמטי

1 ו-3/4 כוסות מים רותחים

חצי כפית כורכום

חצי כפית פפריקה חריפה

כפית גדושה פפריקה מתוקה

כפית אבקת מרק עוף (למי שלא משתמש - ניתן לוותר)

מלח

שמן

חופן שקדים קלופים (גפרורים או חצאי שקדים) או צנוברים

להגשה: עלי כוסברה

 

אופן הכנה:

  • שוטפים היטב את הכרישה וחותכים אותה לרצועות דקות. מטגנים למשך 5 דקות בסיר רחב עם 5 כפות שמן.
  • בינתיים מקלפים את הגזר וחותכים לקוביות קטנות ושוות בגודלן. מוסיפים לכרישה ומטגנים 5 דקות נוספות.
  • מסננים את התירס מהנוזלים ומוסיפים לכרישה והגזר. מטגנים כ-2 דקות נוספות עד שהכרישה שקופה לגמרי.

 

 
הכורכום מוסיף בעיקר צבע מקסים וניחוח ממכר
הכורכום מוסיף בעיקר צבע מקסים וניחוח ממכר צילום : רחלי קרוט
 
  • מתבלים בכורכום, פפריקה חריפה ומתוקה, א. מרק עוף ומלח ומערבבים היטב. אם הירקות מעט נדבקים לסיר מוסיפים עוד 2 כפות שמן.
  • מוסיפים את האורז (אין צורך לשטוף קודם) ומערבבים כך שכל התערובת תכוסה בתבלינים. מטגנים 2-3 דקות.

 

 
מוודאים שכל האורז מכוסה היטב בתבלינים
מוודאים שכל האורז מכוסה היטב בתבלינים צילום : רחלי קרוט
 
  • מוסיפים מים רותחים ומערבבים.
  • ברגע שמתחילות בועות הרתיחה סוגרים היטב את הסיר ומבשלים על אש נמוכה מאוד במשך 20 דקות.
  • חשוב: לא לפתוח את הסיר בזמן הבישול כדי לאפשר לאדים לבשל את האורז.

 

 
מכסים במים ומחכים בסבלנות 20 דקות
מכסים במים ומחכים בסבלנות 20 דקות צילום : רחלי קרוט
 
  • אחרי 20 דקות סוגרים את האש ומניחים את הסיר (כשהוא סגור) למשך 5 דקות נוספות.
  • פותחים ומאווררים את התבשיל עם מזלג.

 

 
ככה זה נראה לפני ערבוב עדין עם המזלג
ככה זה נראה לפני ערבוב עדין עם המזלג צילום : רחלי קרוט
 
  • קולים בסיר קטן או במחבת (בלי שמן) את השקדים ומוסיפים לתבשיל האורז.
  • חשוב להזיז את הסיר בזמן הקלייה אחרת הם ישרפו במהירות.

 

 
קולים את השקדים עד שהם הופכים לצבע חום בהיר
קולים את השקדים עד שהם הופכים לצבע חום בהיר צילום : רחלי קרוט
 
  • מוסיפים את השקדים לתבשיל האורז ומגישים עם כוסברה טרייה או פטרוזיליה.
  • בתיאבון!

 

 
ביס של אהבה
ביס של אהבה צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.