מתכון לעוגת לימון בחושה

 
המראה המיוחד נוצר מתבנית בעלת שקעים אלכסוניים
המראה המיוחד נוצר מתבנית בעלת שקעים אלכסוניים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 09:05 06/10/2011

רגע לפני שיום כיפור נכנס ואיתו הצום, חיהל'ה מכינה עוגת לימון בחושה שתזכיר את החמצמצות של היום המיוחד הזה ביחד עם המתיקות של אחרי

 
 
 
 
 

לפני צום יום הכיפורים ולאחריו אני ממליצה לכם להכין את עוגת הלימון החמצמצה מתוקה, אני מכינה אותה כאשר אנו חפצים בעוגה קלילה בעלת טעם מעודן. חישבו על פרוסה ממנה עם כוס קפה או תה, תענוג. העוגה חלבית אך נתתי לכם אפשרות להכינה פרווה.

 

עוגה נוספת שאני ממליצה לכם עליה כבר פורסמה כאן במדור זה והיא עוגת תפוזים גבוהה אותה תמצאו גם בבלוג. הוספתי בסוף אפשרויות להכנת סירופ להרטבה או קישוט ציפוי בוהק, אישית ליום כיפור לא הייתי עושה זאת ומשאירה את העוגה ללא תוספות ציפוי.

 

אמנם אתם רואים בצילומים עוגה מעוצבת שנוצרה בתבנית מיוחדת, אך תוכלו לבחור לכם כל תבנית בעלת קוטר 24 או שתי תבניות אינגליש קייק קטנות. בהזדמנות זו אני רוצה לאחל לכולם שנה טובה וגמר חתימה טובה!

 
התבנית שיוצרת את הפסים המרשימים
התבנית שיוצרת את הפסים המרשימים צילום: חיה אילונה דר

עוגת לימון בחושה

תבנית 24 או 2 אינגליש קייק

 

מצרכים:

200 גרם חמאה/מחמאה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

מיץ וגרד מלימון אחד

2 כוסות קמח תופח

3 טיפות תמצית וניל משובח

80 מל' ריוויון או 80 מ"ל שמנת צמחית (מעט פחות מחצי כוס)

1/4 כוס צימוקים + כף קמח

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • משמנים את התבנית, מקמחים ומנערים אותה במהופך לניעור קמח מיותר.
  • מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה/K את החמאה, הסוכר והוניל עד שנוצר קרם תפוח.
  • מוסיפים ביצה אחר ביצה, כל פעם עד לבליעתה בקרם.
  • מוסיפים את המיץ והגרד של הלימון.
  • מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הריוויון והקמח לסירוגין.
  • מפסיקים את ההקצפה ומוסיפים את הצימוקים המעורבבים עם כף הקמח (לפיזור נאות בעוגה) ידנית בערבוב עדין.
  • אופים עד שקיסם יוצא פירורי, כ-35 דקות.

 

אופציונלי: סירופ להרטבת העוגה

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

מיץ מלימון

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים את החומרים ויוצקים על העוגה מספר דקות לאחר הוצאתה מהתנור.

 

אפשרות נוספת: ציפוי/קישוט/גלזורה

1/4 1 כוסות אבקת סוכר

חצי כוס מיץ לימון

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את החומרים ומקשטים את העוגה.

 

 
כל הדרך אל העוגה המושלמת
כל הדרך אל העוגה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.