מתכון לכופתאות תפוחי אדמה במילוי בשר

 
ניתן להשתמש בשומשום שחור בשביל הגיוון
ניתן להשתמש בשומשום שחור בשביל הגיוון צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 20:14 06/10/2011

כופתאות תפוחי אדמה בציפוי פריך עם שומשום במילוי תערובת של בשר טחון ופטריות

 
 
 
 
 

מצרכים למחית:

8 תפוחי אדמה בינוניים אדומים קלופים

קורט כורכום

 1כפית פלפל שחור

1 כף מרק עוף

1 ביצה

1/2 לימון

 

למלית:

1/2 ק"ג בשר טחון

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף מרק עוף

1 בצל

קופסת פטריות חתוכות

זר פטרוזיליה

 

לטיגון: 

2 חלבונים

פירורי לחם

שומשום

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את תפוחי האדמה.
  • לאחר קירור של תפוחי האדמה מועכים אותם בקערה, יחד עם התבלינים והביצה לכדי מחית.

 

המלית:

  • מאדים את הבצל עד הפיכתו לשקוף, מוסיפים את הבשר וממשיכים לאדות עד בישולו.
  • מוסיפים את הפטריות והתבלינים, מערבבים עוד שלוש דקות ומוסיפים בסוף את הפטרוזיליה הקצוצה.
  • מניחים קערית עם מים להרטבת הידיים. לוקחים ממחית תפוחי האדמה חופן בכף היד בצורה קעורה, מכניסים מעט ממלית הבשר וסוגרים ככדור אליפטי.

 

הטיגון:

  • מרתיחים בסיר עמוק שמן.
  • טורפים בקערה את שני החלבונים.
  • טובלים את הכדורים האליפטים בחלבונים ומצפים עם פרורי הלחם והשומשום.
  • מטגנים שניות ספורות בלבד בשמן (כיוון שהמלית ותפוחי האדמה עצמם כבר מוכנים).

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

כרעי עוף עם ירקות שורש

מרק ירקות ואטריות עם כדורי עוף

לימונדה לצאת הצום

 

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.