מתכון לכרעי עוף עם ירקות שורש

 
הפירה סופח את הטעמים של הבשר והיין
הפירה סופח את הטעמים של הבשר והיין צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 20:16 06/10/2011

כרעי עוף עם גזר, סלרי, בצל וכרישה ברוטב יין אדום ועשבי תיבול. מומלץ להגיש על פירה שיספוג את הטעמים

 
 
 
 
 

מצרכים (ל-5 מנות):

1/2 כוס קמח

5 כרעי עוף

1/2 כוס שמן זית

1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות

2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

2 בצלים אדומים, קצוצים דק

6 שיני שום פרוסות

1 כרישה -  החלק הלבן בלבד קצוץ

250 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות

3 כוסות יין אדום יבש

צרור עשבי תיבול קשורים בחוט שפגט- תימין, טרגון ואורגנו

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • מתבלים את הקמח במלח ופלפל, מקמחים  את כרעי העוף ומנערים מקמח עודף .
  • מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את הכרעיים 4 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לצלחת.
  • מוסיפים לסיר את השורשים, הגזר, הבצל השום והכרישה. מטגנים דקה תוך ערבוב, מוסיפים את חזה האווז ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
  • מחזירים את נתחי העוף לסיר מוסיפים את היין וצרור עשבי התיבול.
  • מתבלים שוב במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה קטנה כשעה וחצי עד שהרוטב מסמיך.

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

כופתאות תפוחי אדמה ממולאים בשר

מרק ירקות ואטריות עם כדורי עוף

לימונדה לצאת הצום

 

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.