מתכון לגרנולה ביתית

 
עודכן 07:20 09/10/2011

ניתן לקנות אותה בסופרמרקט אך כמובן שהרבה יותר מומלץ להכין אותה בבית. הנטורופתית נטלי שוינקלשטיין מגלה לנו כיצד מכינים גרנולה ביתית ואיך הופכים אותה לבריאה אפילו יותר. וגם: סוגי חלב צמחיים

 
 
 
 
 

היא טעימה, משביעה ולא נמאס ממנה אף פעם. ואם לא די בכך, ניתן להכין אותה במגוון רב של טעמים ותוספות ולהנות מיתרונותיה הבריאותיים. גרנולה קנויה לרוב עוברת חימום רב הפוגע במרכיביה התזונתיים, מכילה שמנים מזוככים והרבה סוכר. בגרנולה ביתית, לעומת זאת, ניתן לבחור אילו מרכיבים מחממים ואילו לא וניתן לשלוט על כמות הסוכר והשמן שמכניסים אליה.

 

את הגרנולה מומלץ לאכול עם חלב צמחי כתחליף בריא לדגני בוקר קונבנציונלים. החלב הצמחי הנפוץ שאני ממליצה עליו יכול להיות אחד מהבאים: חלב שיבולת שועל, חלב סויה, חלב שקדים, חלב אורז מלא או חלב אגוזי לוז. דרך נוספת שניתן להנות מהגרנולה הינה כתוספת ליוגורט טבעי, שאת המתכון אליו פרסמתי בכתבה קודמת.

 

המרכיבים התזונתיים העיקריים שבגרנולה: ויטמין B, ויטמין E, ויטמין D, אבץ, כרום, סלניום, מגנזיום, אשלגן, סידן וברזל. בנוסף, הגרנולה מכילה הרבה סיבים תזונתיים אשר עוזרים בהורדת הכולסטרול, לוויסות הסוכר בדם ועזרה בפעילות מערכת עיכול סדירה.

 
בגרנולה ביתית ניתן לבחור אילו מרכיבים מחממים ואילו לא
בגרנולה ביתית ניתן לבחור אילו מרכיבים מחממים ואילו לא צילום : נטלי שוינקלשטיין
 

מצרכים (לקופסה של 1 ק"ג):

2 כוסות שיבולת שועל גסה

5 כפות פתיתי כוסמין

2 כפות מכל סוג שקדים ואגוזי קשיו

2 כפות מכל סוג גרעיני חמניה ודלעת

3 כפות צימוקים

4 יחידות תמרים

2 כפות זרעי פשתן

2 כפות שומשום מלא

1 כף טחינה משומשום מלא 

8 כפות סירופ אגבה, סירופ מייפל טבעי או סילאן 

1 כפית אבקת עולש (תחליף קפה) 

1 כפית קינמון

 

אופן הכנה:

  • חותכים את התמרים לריבועים, כותשים מעט את השקדים ואגוזי הקשיו, ומערבבים את כל המרכיבים היבשים למעט הצימוקים, השקדים האגוזים והגריעינים (אותם נוסיף רק לאחר הקלייה).
  • מוסיפים את הטחינה והסירופ.
  • מערבבים היטב ומניחים על תבנית אפייה שעליה נייר אפייה.
  • אופים בתנור על 180 מעלות למשך 10-15 דקות. באמצע הקלייה חשוב להוציא את המגש מהתנור ולערבב את המצרכים.
  • מקררים את התערובת ומערבבים עם הצימוקים, השקדים, האגוזים והגרעינים.
  • טיפ: את הגרנולה ניתן לשמור מספר ימים בכלי סגור. לאחר מספר ימים היא עלולה להפוך לפחות קריספית אך בכדי לרענן אותה צריך להכניסה לתנור ל-10 דקות על 180 מעלות.

 

 
 
 
עוד כתבות במדור הכי טבעי שיש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.