שמיניות באוויר • פרעצל ממכרים

 
עושה חשק לבצוע מהם חתיכה
עושה חשק לבצוע מהם חתיכה צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:28 09/10/2011

הם שמנמנים, עטופים במעטה חום שמותיר פירורים על הצלחת והכי כיף לאכול אותם כשהם יוצאים מהתנור, מרוחים בחמאה ומלח גס. מתכון מנצח לפרעצל - שלב אחרי שלב בתמונות

 
 
 
 
 

אחד הדברים שזכורים לי כילדה, אלה היציאות עם ההורים בהם הגיעה כוס בירה לשולחן כשלצידה צלוחית עם מיני מלוחים (זיתים, בוטנים ו/או בייגלה). שנים עברו וחיבתי למלוחים, בקרב החטיפים, התמקדה בעיקר בשמיניות הבייגל הגדולות והקשות.

 

לא בטוחה שה"מנהג" הזה של להגיש בייגלה עם הבירה עדיין קיים, אולי רק במלונות, אבל ניתן למצוא מספר מקומות שבמהלך העונה החמה פותחים ביר גרדן עם קריצה גרמנית. בשנים האחרונות ניתן לראות את זה קורה בכרמלה בנחלה, בטרקלין ואולי במקומות נוספים.

 

כל שנה מאמצע חודש ספטמבר ועד השבוע הראשון של חודש אוקטובר נערך בעיר מינכן בגרמניה פסטיבל בירה הקרוי "אוקטוברפסט". מדובר על פסטיבל הבירה הגדול בעולם ובין היתר כולל פעילויות של שתיית בירה בווארית (בלבד), אכילת מטעמים מהמטבח הגרמני, שירים וריקודים.

 

לפני כחודש וחצי חזרתי מאמסטרדם המהממת שהייניקן היא הבירה הרשמית שם. החלטתי להכין את המתכון הזה בהשראת הפסטיבל והטיול. מפאת אהבתי הרבה למלוחים דיי התלבטתי לאן לקחת את הבירה, הרי אני לא אדם שאוהב בירות יותר מדי, מעדיפה את האלכוהול שלי בצורה אחרת. לבסוף עלה רעיון של הכנת פרעצל אך במקום מים כנוזל בבצק, השתמשתי בבירה.

 

מצרכים:

500 גרם קמח לבן

20 גרם חמאה 

10 גרם מלח

20 גרם סוכר 

9 גרם שמרים יבשים 

360 מ"ל בירה קרה מאוד

 

לציפוי:

20 גרם סודה לשתייה מומסת ב-1 ליטר מים חמים 

מלח גס

 

אופן הכנה:

  • לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר או באופן ידני עד לקבלת בצק אחיד ונוקשה.
  • אם משתמשים במיקסר, מתחילים במהירות אטית ולאחר כ-2 דקות עוברים ללישה מהירה, במשך כ-6 דקות.
  • נותנים לבצק לנוח במשך 20 דקות.

 

 
הבצק צריך לצאת מעט נוקשה ונוח לעבודה
הבצק צריך לצאת מעט נוקשה ונוח לעבודה צילום : נטלי לוין
 
  • מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 30 גרם ומכדררים כל אחת מהן לכדור.
  • מקררים את הכדורים במשך כ-30 דקות במקרר.

 

 
חשוב לחלק את הבצק לכדורים שווים בגודלם כדי שהאפייה תהיה אחידה
חשוב לחלק את הבצק לכדורים שווים בגודלם כדי שהאפייה תהיה אחידה צילום : נטלי לוין
 
 
  • מגלגלים כל כדור בצק ל"נחש" דק באורך 70-60 ס"מ, שקצוותיו דקים יותר מבטנו, ויוצרים ממנו את צורת הפרעצל.
  • מניחים על מגש ומקררים במקרר.

 

 
נעים מאוד, פרעצל
נעים מאוד, פרעצל צילום : נטלי לוין
 
  • בכלי גדול שמים את המים החמים ומוסיפים את הסודה לשתייה.
  • מוציאים את הפרעצלים מהקירור וטובלים בעזרת כף מחוררת את הפרעצל בתמיסה למשך כ-15 שניות.

 

 
התמיסה מעניקה לפרעצל צבע חום משגע ומעטה פציח
התמיסה מעניקה לפרעצל צבע חום משגע ומעטה פציח צילום : נטלי לוין
 
  • מניחים את הפרעצל על מגש מרופד בנייר אפייה ונותנים להם לתפוח במשך כ-30 דקות.
  • מפזרים מלח גס ובעזרת סכין מבצעים חיתוך לאורך בטן הפרעצל.

 

 
שמנמנות מהממת
שמנמנות מהממת צילום : נטלי לוין
 
  • אופים בתנור שחומם ל-240 מעלות במשך כ-15 דקות (צריך להתקבל פרעצל שזוף וריחני).
  • טיפ: בתחילת האפייה רצוי להכניס לתנור 5-4 קוביות קרח ליצירת אדים.

 

לעוד מתכונים של מעיין נדיר >>

 

למקרה שפספסתם: לזניה מנצחת עם גבינות, תרד ורוטב עגבניות

 

מחפשים עוד מתכונים למאפים ממכרים? נסו את אלה:

בוריקיטס במילוי חומוס ובצל מטוגן

לחם לבן עם אגוזים

קיש בטטה ופטריות

סמבוסק ממולא

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.