מתכון לפאי תאנים טריות

 
קינוח שאפשר להכין מראש ולהרכיב רגע לפני שהאורחים מצלצלים בדלת
קינוח שאפשר להכין מראש ולהרכיב רגע לפני שהאורחים מצלצלים בדלת צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 08:24 23/10/2011

רגע לפני שהן נעלמות מהשווקים, הכינו מאפה תאנים שניתן להכין מראש ורק להרכיב שעה לפני שהאורחים מגיעים

 
 
 
 
 

תבנית טארט עם שוליים ותחתית מתפרקת בגודל 21x29 ס"מ או בקוטר 26-24 ס"מ

 

חומרים:

1 ו- 1/2 כוסות 70% קמח מלא או קמח כוסמין לבן

1/2 כוס קמח תירס

2 כפות סוכר קנים

1/4 כפית מלח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ו- 1/2 כפות גדולות רוזמרין טרי, קצוץ דק

5-4 כפות מים קרים מאוד או מי קרח

 

למלית:

500 גרם גבינה לבנה 9% (2 גביעים)

2 כפות דבש

3/4 כפית תמצית וניל טהור

1 ו- 1/2 כפיות קליפת לימון מגוררת

קורט מלח (כ-1/8 כפית)

1 סלסלה תאנים טריות קטנות בשלות אך מוצקות (350 גרם)

 

לרוטב:

3-2 כפות ריבת פטל או תות שדה ללא תוספת סוכר

1 כף דבש

 

אופן הכנת המלית (יש להכין יום קודם או לפחות 4 שעות לפני הכנת המאפה):

  • מניחים מעל קערה מסננת רשת ומרפדים אותה בחיתול בד (אפשר גם 5-4 שכבות בד גזה).
  • יוצקים במרכז הבד את הגבינה וסוגרים את החיתול היטב עם גומייה עבה (אפשר גם לתלות אותו ככה מהברז על מנת שיטפטף לכיור במקום לקערה). מדי פעם לוחצים קלות על החיתול כדי לעזור לנוזלים לצאת (הגבינה מוכנה כשהיא יציבה ויבשה).

 

להכנת הקלתית:

  • מעבדים במעבד מזון את הקמח, קמח התירס, הסוכר והמלח.
  • מוסיפים למעבד את קוביות החמאה והרוזמרין ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים גסים (מדי פעם עוצרים את המכשיר ומנקים עם מרית את הדפנות).
  • מוסיפים לקערה את המים וממשיכים לעבד בפולסים עד שנוצר כדור בצק אחיד. אם צריך, מוסיפים עוד 1-1/2 כף מים.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות, מקמחים מעט את האצבעות ומעבירים את הבצק לתבנית.
  • משטחים את הבצק בתבנית כך שיכסה באופן שווה את התחתית והדפנות.
  • מסירים עם מערוך את שאריות הבצק ומהדקים את הבצק היטב לשוליים.
  • מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 15 דקות.
  • מוציאים את התבנית מהמקרר ואופים במדף האמצעי בתנור החם במשך כ-25 דקות, עד שמרכז הקלתית והדפנות זהובים. מוציאים ומצננים על רשת.
  • מעבירים את הגבינה מהחיתול לקערה נקייה, מוסיפים לגבינה את הדבש, תמצית הווניל, קליפת הלימון והמלח.
  • מערבבים את כל החומרים היטב עם כף עץ, יוצקים באופן אחיד על הקלתית ומשטחים עם מרית לגובה אחיד (הקלתית עשויה להישבר קצת). 
  • חותכים את התאנים לרבעים (אם התאנים גדולות, חוצים אותן לאורך) ומניחים אותן בצורה דקורטיבית על קרם הגבינה.

 

להכנת הרוטב:

  • מחממים בסיר קטן ועל אש קטנה את הריבה והדבש רק עד שהתערובת נוזלית. מסירים מהאש.
  • מברישים קלות ברוטב את התאנים או מטפטפים אותו על העוגה באופן אחיד.

 

המתכון באדיבות פיליס גלזר מתוך הספר "אפיה בריאה בקלי קלות", בהוצאת "קוראים".

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים מעולים? נסו את אלה:

עוגיות ביסקוטי

טארטלט קרם פטיסייר ופירות יער 

גלידה ביתית על מצע קדאיף

עוגיות סנדביץ'

טראפלס שוקולד

טירמיסו מפנק

עוגת גבינה וצימוקים

עוגת פאדג' שוקולד

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.