מתכון לתאנים במילוי קבב טלה

 
תאנים במילוי בשר - שילוב חגיגי של טעמים וניחוחות
תאנים במילוי בשר - שילוב חגיגי של טעמים וניחוחות צילום: שי בן אפרים
 
עודכן 07:27 19/10/2011
שף משה יוחנן

לקראת סוף עונת התאנים ואמצע עונת החגים, מתכון חגיגי של תאנים אפויות במילוי קבב טלה בתיבול של בהרט ברוטב יין אדום

 
 
 
 
 

מצרכים ל-4-5 מנות:

כ-12 תאנים טריות

300 גרם בשר בקר טחון

200 גרם בשר טלה טחון

בצל קטן, קצוץ לקוביות

חצי צרור פטרוזיליה, קצוצה גס

שן שום כתושה

חצי כפית בהרט

200 גרם ציר בקר

100 מ"ל יין אדום

50 מ"ל יין פורט אדום או 2 כפות סוכר חום

מלח ופלפל- לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • להכנת המילוי, יוצרים עיסה מבשר הבקר, בשר הטלה, קוביות הבצל, הפטרוזיליה הקצוצה, השום הכתוש והבהרט. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מעסים טוב ויוצרים כדורים קטנים, במשקל 40 גרם בערך. מעבירים את הכדורים למקרר למשך שעה להתייצבות.
  • להכנת הרוטב, מבשלים בסיר על להבה נמוכה את הציר ושני סוגי היין, או הסוכר במשך שעה עד שהנוזל הצטמצם והסמיך. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • את הכדורים שהוצאנו מהמקרר צולים על מחבת פסים לוהטת, או בתנור שחומם לחום גבוה, על להשחמה של החלק החיצוני (הכדורים צריכים להיות בדרגת מדיום רר בשלב זה) .
  • חורצים את התאנים ל-X, מכניסים את כדורי הבשר לתוך התאנים וצולים בתנור למשך 6-7 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהתאנים התרככו.
  • מניחים את התאנים על צלחת הגשה ומזלפים את הרוטב מעל.
 
שיראז פרייבט קולקשן
שיראז פרייבט קולקשן צילום: יקבי כרמל

המלצת יין לצד המנה

כרמל שיראז פרייבט קולקשן 2009  - יין אדום יבש עם גוון סגול עז וניחוחות פירות מורכבים ועוצמתיים עם תיבול מיוחד המיוחד לזן, שילוה יפה את הבשר המתובל בתוך התאנים המתקתקות.

 

המתכון באדיבות השף משה יוחנן, ביסטרו בשר ויין "הטרקלין".

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

פריטטה עם בטטה, פטריות ובצל סגול

רוסטביף סינטה על ברוסקטת דגנים

פריטטה עם בטטה, פטריות ובצל סגול

קציצות ברוטב עגבניות עם קישואים

פירות משולהבים עם אלכוהול

סודות מחיי הגפן - מחזור החיים של ענבי היין

חיים בבועה - המדריך ליין מבעבע

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.