מתכון לקציצות ברוטב עגבניות וקישואים

 
אוכל ביתי משובח - קציצות ברוטב עגבניות
אוכל ביתי משובח - קציצות ברוטב עגבניות צילום: אפרת טלמון
 
עודכן 23:18 09/10/2011
עֹז תלם

מתכון קל ופשוט שכל המשפחה תאהב. קציצות ברוטב עגבניות עם קישואים שהולכות נהדר עם אורז לבן

 
 
 
 
 

6 מנות

 

לקציצות:

600 גרם בשר טחון טרי

1 בצל בגודל בינוני, מקולף ומגורר או קצוץ דק

2-3 שיני שום גדולות, כתושות

חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים

1 ביצה גדולה

2 כפות פירורי לחם

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לרוטב:

2-3 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות

2-3 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני

3 קישואים, חתוכים לקוביות בגודל בינוני

6-8 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות בגודל בינוני

1 בצל גדול, מקולף וחתוך לקוביות בגודל בינוני

2-3 שיני שום גדולות, כתושות

2-3 כפות סוכר חום

2-3 כפות רסק עגבניות

3-4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

3/4 כפית כמון טחון

מעט אגוז מוסקט מגורר

מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם

מעט שמן צמחי

 

אופן הכנה:

  • להכנת הקציצות, מערבבים את כל המצרכים לקציצות בקערה גדולה ולשים מעט את התערובת כדי שתתקשח מעט.
  • מוציאים בעזרת כף מעט מהתערובת ויוצרים צורת כדור. מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה ומניחים על מגש.
  • חוזרים על התהליך עם כל תערובת הבשר הטחון. מכסים את המגש עם הקציצות בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  • להכנת הרוטב, מאדים בסיר רחב מעל חום בינוני עם מעט שמן צמחי את קוביות הבצל, הגזר והסלרי, ביחד עם הכמון ואגוז המוסקט, תוך כדי ערבוב, כ-5-6 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך. מוסיפים את השום הכתוש, את רסק העגבניות ומלח ופלפל לפי הטעם.
  • מגבירים את החום ומטגנים מעל חום גבוה כ-2 דקות, התהליך עוזר לשפר את טעם רסק העגבניות.
  • מנמיכים את החום לחום בינוני, מוסיפים את מיץ הלימון, הסוכר החום וקוביות העגבניות. בוחשים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
  • מוסיפים פנימה את קוביות הקישואים ואת הקציצות. הקציצות צריכות להיות מכוסות לפחות 3/4 מגובהן ברוטב.
  • מביאים את הרוטב לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים בבעבוע עדין 30-40 דקות, עד שכדורי הבשר מבושלים לחלוטין והקישואים התרככו. לפני ההגשה, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול על ידי הוספת מיץ לימון, סוכר או מלח ופלפל לפי הצורך.
  • מגישים 3-4 קציצות לאדם ביחד עם הרוטב ואורז מאודה פשוט.
 
קברנה פראנק לליווי המנה
קברנה פראנק לליווי המנה צילום: יקבי כרמל

 המלצת יין לצד המנה

כרמל קברנה פרנק גליל עליון האזורית 2008 - יין אדום יבש המתאפיין בגוון ארגמני עמוק וניחוחות מתובלים של תותי יער, קסיס ועלי טבק, שיאזנו את המנה המתובלת בחמוץ מתוק.

 

המתכון מתוך הבלוג oztelem.com

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

חיים בבועה - המדריך ליין מבעבע

תאנים במילוי קבב כבש

פירות משולהבים עם אלכוהול

רוסטביף סינטה על ברוסקטת דגנים

פריטטה עם בטטה, פטריות ובצל סגול

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.