כללי הזהב לשילוב אוכל ויין - חלק ב'

 
יין ישמח לבב אנוש
יין ישמח לבב אנוש צילום: GettyImages/אימג'בנק
 
עודכן 02:09 10/10/2011

הדפס ושמור: אחרי שהבנו את העקרונות לשילוב בין אוכל ליין בחלק הראשון של המאמר, המומחים שלנו סיכמו לכם אותם לפי מנות

 
 
 
 
 

 >>לחלק א' של המאמר

 

מנות ראשונות

מנות ראשונות בדרך כלל מקיימות יחסים טובים עם יינות לבנים, כאשר עוצמתם משתנה בהתאם לעוצמת המנה.

מאפים קלים, ירקות ודגים קרים - יינות לבנים קלים פירותיים, גוורצטרמינר, שרדונה קל.

אנטיפסטי -  יין לבן יבש או חצי יבש או יין אדום קל.

קרוסטיני -  יינות אדומים קלים.

קוויאר - וודקה, שמפניה.

סושי וסשימי - ריזלינג או יין מבעבע.

סלטים כמנה ראשונה - יינות לבנים חצי יבשים עד יבשים.

 

גבינות

גבינות רכות - יינות בעלי חומציות גבוהה, סוביניון בלאן, ריזלינג.

גבינות חריפות - יינות בעלי אחוז סוכר גבוה, החל ממוסקטו מבעבע קלות ועד יינות קינוח עשירים.

  

דגים

את סוג היין שנבחר לארוחת דגים יש להתאים לאופן העשייה ולרוטב בו מוגש הדג ולאו דווקא לדג עצמו. 
דג בתנור המוגש עם לימון או עשבי תיבול - יין סוביניון בלאן או שרדונה בלי עץ.
דג המוגש ברוטב חריף - יין לבן כמו ריזילינג, מוסקט יבש, גוורצטרמינר או סוביניון בלאן.
דג בעל מתיקות - יין לבן עם חמיצות גבוהה כמו שרדונה יבש או סוביניון בלאן.
דגים בגריל או דגים מטוגנים - יין אדום קל לא מתיישן.

דגים המוגשים בצורת טרטר, קרפצ'ו או סביצ'ה - יינות לבנים ארומאטיים, בהם החמיצות די גבוהה והמתקתקות עדינה.

דגים בעלי מרקם רך, כמו סול או פורל - יין לבן קל.

דגים בעלי מרקם קשה, כסטייק טונה - יינות לבנים בעלי גוף ועוצמה (או אפילו אדומים).

דגים בשרניים, כמו סלמון טרי - יינות ריזלינג או שרדונה, לקרפצ'ו סלמון - שרדונה או שמפניה.

אנשובי - סוביניון בלאן, פואי-פומה.

דגים מעושנים - יינות לבנים יבשים כמו, ריזלינג, שבלי, סנסר, פואי-פומה ושמפניה.

 

 
למנות ראשונות יתאימו יינות לבנים קלים
למנות ראשונות יתאימו יינות לבנים קלים צילום : יח"צ
 

 

פירות ים

אויסטרים נאים - שבלי, מוסקדה, פינו גרי, שמפניה.

פירות ים מבושלים - לבנים יבשים, סוביניון בלאן, שרדונה.

שרימפס - לבנים יבשים, שרדונה, ריזלינג.

צדפות, לובסטרים - סוביניון בלאן, שרדונה.

מולים - שרדונה, שבלי, או אדומים קלים מאד כמו פינו נואר קל.

סרטנים - שבלי, שרדונה, ריזלינג.

 

פסטות ופיצות

בכל הנוגע לפסטות, העדיפות הראשונה ליינות איטלקיים. את היין מתאימים כמובן לרוטב ולא לפסטה עצמה.

פסטות על בסיס רטבים עם שמנת או עם פירות ים - שרדונה או יינות לבנים מרוכזים וארומאטיים.

רטבים על בסיס עגבניות - יינות אדומים קלים וגם יין לבן יבש בעל חמיצות מודגשת.  

פסטה עם רוטב בקר - יין איטלקי לא כבד, קיאנטי.

רוטב פסטו - אדום קל או לבן יבש וחומצי.

פיצה - כל יין איטלקי אדום יבש, וגם שיראז אוסטרלי.

 

פטה

פטה דגים - שבלי יבש וגם ריזלינג יבש מאוד וחומצי.

פטה כבד - ריזלינג יבש וארומאטי או יין לבן עדין.

פטה כבד אווז - יינות לבנים עזי טעם, מתובלים וארומאטיים וגם יין קינוח.

 

אוכל מתובל

אוכל הודי, תאילנדי או סיני מתובל - יינות לבנים ארומאטיים כמו, ריזלינג, גוורצטרמינר.

  

מרקים

מרקים באופן כללי אינם סובלים יין בשל הטמפרטורה הגבוהה יחסית שלהם. מעט מאוד מרקים ייהנו מיין לצידם.

מרק עוף - יין לבן, שרדונה.

מרקים קטיפתיים מועשרים בשמנת - יין מבעבע.

מינסטרונה - יינות אדומים קלים עד בינוניים.

  

תוספות וירקות

ירקות בגריל - יין אדום קל כבוז'ולה.

רטטוי - יינות אדומים צעירים ועפיצים.

פטריות בצורות שונות - יינות אדומים בשרניים.

ריזוטו פטריות - יינות אדומים איטלקיים.

ממולאים שונים - יינות אדומים צעירים.

 

בשר

עוף מבושל או מאודה - יינות לבנים קלים.

עוף צלוי בתנור - כמעט כל יין, מיין לבן יבש וחצי יבש, עשיר וארומאטי ועד יין אדום בוגר.

ברביקיו עוף - יינות אדומים צעירים, קברנה סוביניון קל, מרלו, שיראז.

עוף טנדורי - סוביניון בלאן או אדום צעיר ודי עדין.

 

 
עוף צלוי שלם יתאים כמעט לכל היינות
עוף צלוי שלם יתאים כמעט לכל היינות צילום : רחלי קרוט
 

לבשר אדום מתאים יין אדום, וככל שהבשר משובח יותר והרטבים עשירים יותר, כך ראוי לו יין כבד ועשיר, שיכול לתת לו מענה מנגד טוב על החך.

בשר אווז - יין אדום קל, מרלו, סירה.

בשר דל שומן, כמו פילה - יין אדום קל או אפילו שרדונה חזק בטעמיו.

קרפצ'ו בקר - יינות אדומים קלים, שמפניה.

רוסטביף - כל יין אדום איכותי.

המבורגר - יינות אדומים צעירים וקלים.

קבב - קברנה או שיראז צעירים.

גולש - יינות אדומים צעירים.

ביף סטרוגנוף - יינות אדומים עשירים, קריניאן, פטיט סירה, שיראז.

אוסובוקו - יינות אדומים כמו פינו נואר.

עגל צלוי - יינות אדומים מיושנים או ריזלינג ארומאטי וחמצמץ.

בשר עם הרבה שומן כדוגמת אנטריקוט או שוק טלה - יין אדום עוצמתי מרוכז ויבש. ככל שיש יותר שומן בבשר היין צריך להיות יותר עוצמתי ולהמיס את השומן בפה. 

קינוחים

למתוקים מתאימים יינות מתוקים דוגמת פורט ויינות קינוח. לחילופין רצוי גם משקאות יבשים על בסיס ענבים ויינות כמו, גרפה או קוניאק.

פאי תפוחים, שטרודל או טארט טאטן - יינות לבנים ארומאטיים או יין קינוח.

פאי פקאן - יין קינוח קל.

עוגת גבינה - יין קינוח מתוק עם חומציות יפה.

שוקולד - יינות בטעמים חזקים שיוכלו להתחרות בשוקולד, יין קינוח עשיר, ליקר או פורט לא צעיר. וכן יין מבעבע.

קרם ברולה - יינות קינוח עשירים.

טירמיסו - פורט צעיר או יין קינוח עשיר.

גלידות וסורבטים - מוסקטו מבעבע.

פירות טריים - יינות קינוח קלים כמו מוסקטו.

תותים בשמנת - יין קינוח מתוק בעל חומציות יפה.

 

 

לעוד כתבות מעניינות בעולם היין:

חיים בבועה - המדריך ליין מבעבע

סודות מחיי הגפן - מחזור החיים של ענבי היין

יין ואוכל - כללי זהב לשילוב מנצח, חלק א'

איך לקרוא תווית יין ולהבין הכל

בוחרים יין לחג - המדריך למתחילים

מה זה יין - מסע בעקבות המשקה העתיק בעולם

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.