מתכון למאפה תירס וגבינות

 
זה לא סוד שילדים אוהבים תירס
זה לא סוד שילדים אוהבים תירס צילום: שרון גודווין
 
עודכן 09:51 17/10/2011

מחפשים משהו טעים ומהיר להכנה, מהסוג שיטרף על ידי הילדים ברגע שיונח על הצלחת? הכינו מאפים אישיים של עלי פילו במילוי גבינות ותירס

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 חבילת עלי פילו

150 גרם גבינה בולגרית

400 גרם גרעיני תירס

1/2 מיכל שמנת מתוקה

2 ביצים

2 כפות קמח

125 גרם גבינת עמק מגורדת

מלח ופלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • חותכים את עלי הפילו לריבועים בגודל של 4x4 ס"מ.
  • משמנים בשמן זית כל יריעת עלה פילו.

 

 
אל תציפו את עלי הפילו בשמן, שמנו אותם קלות
אל תציפו את עלי הפילו בשמן, שמנו אותם קלות צילום : שרון גודווין
 
  • מרפדים באמצעות 3 עלי פילו משומנים את תחתיות השקעים של תבנית המאפינס.
  • מפזרים בכל שקע שכבה מהגבינה הבולגרית.
  • מפזרים מעל שכבת הגבינה גרגירי תירס ומעליהם מפזרים שכבה נוספת של גבינה בולגרית. 

     

 
מי מכיר ילד שלא אוהב תירס?
מי מכיר ילד שלא אוהב תירס? צילום : שרון גודווין
 
  • מערבבים בקערה את השמנת, הביצים והקמח, מוסיפים מלח ופלפל ויוצקים את התערובת מעל הגבינה והתירס.

 

 
יוצקים מעט מתערובת השמנת על הקישים
יוצקים מעט מתערובת השמנת על הקישים צילום : שרון גודווין
 
 
  • בוזקים מעל גבינה צהובה ואופים בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-30 דקות או עד שהקישים מזהיבים. מגישים חם.

 

 
כשהקישים מזהיבים הוציאו אותם מהתנור
כשהקישים מזהיבים הוציאו אותם מהתנור צילום : שרון גודווין
 

המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג - צפדיה, מתוך סדנאות הבישול והאפייה של ניופאן גורמה

 

מחפשים עוד מתכונים שילדים אוהבים? נסו את אלה:

מאפינס גבינות וזיתים

פיצה בשני צבעים

מאפה פתיתים מוקרם

פשטידת פסטה ופטריות

שניצלים במגוון ציפויים

וופל בלגי ופנקייקס

כדורי שוקולד

פשטידת תירס

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.