מתכון לתבשיל קציצות ואורז

 
למה לזרוק את העוף שנשאר? הכינו תבשיל עשיר משולב עם אורז
למה לזרוק את העוף שנשאר? הכינו תבשיל עשיר משולב עם אורז צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:21 23/10/2011

נותרתם עם קציצות, כרעיים או צלי מארוחת הצהריים? כך תשדרגו את "שאריות" הבשר לתבשיל עשיר, ססגוני ומפנק עם אורז לבן והמון רוטב

 
 
 
 
 

מכירים את את זה שנותרות לכם קציצות, בשר או עוף מארוחת הצהריים ובחלוף יום כבר לא כל כך בא לכם ולבני משפחתכם לאכול אותם? הצעתי היא לשדרג את "השאריות" שנותרו ולהפוך אותן לתבשיל של ממש.

 

איך אתם שואלים? כל שנדרש זה מחבת רחבה, אורז ותבלינים, בישול קצר והרי לכם תבשיל חדש וטעים שיגרום לכל בני הבית שוב ללקק את האצבעות (הבטחה שלי - הם לא ינחשו שהתבשיל מורכב בחלקו מהעוף של אתמול).

 

במתכון שאחלוק עימכם היום בחרתי להשתמש בקציצות עם פטריות אבל ניתן להכין את התבשיל גם עם שאריות של צלי פרוס לרצועות או עם חתיכות מפוררות של עוף כאשר תהליך ההכנה זהה בכולן.

 
תבשיל קציצות ואורז
תבשיל קציצות ואורז צילום: חיה אילונה דר

מצרכים:

6 קציצות/חתיכות עוף/צלי

בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

300 גרם עגבניות מרוסקות

כוס אורז עגול

2 כוסות מים

מלח ופלפל

קורט ג'ינג'ר טחון

שמן זית לטיגון

 

אופן הכנה:

  • יוצקים למחבת רחבה מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
  • מוסיפים את הקציצות למחבת ומחממים משני הצדדים.
  • יוצקים למחבת את העגבניות והתבלינים.
  • מפזרים מעל הקציצות את האורז, יוצקים למחבת את המים ומביאים לרתיחה.
  •  מכסים את המחבת במכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-20 דקות.
  • מכבים את האש, מניחים מגבת על מכסה המחבת וממתינים כ-20 דקות עד פתיחת המכסה.

 

 
קציצות ואורז
קציצות ואורז צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.