מתכון למאפה שמרים מלוח אישי

 
נסו את המאפה גם עם גבינת פטה
נסו את המאפה גם עם גבינת פטה צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 19:19 12/10/2011

מאפה דמוי פיתה מבצק שמזכיר פוקצ'ה או בצק פיצה איכותי, לא דק כנייר אלא אוורירי עם מעט בועות אוויר. בתוספת גבינה צפתית וזיתים. ניתן לגוון בגבינת פרמזן, עלי בזיליקום חתוכים ועגבניות

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח לחם (שטיבל 2)

2 ו-1/2 כוסות מים פושרים (600 מ"ל)

1 כפית שמרים טריים

1 כפית מלח (10 גרם)

1/4 כוס שמן

 

לתוספות:

250 גרם גבינה צפתית

1 כוס זיתים מגולענים

20 גרם מלח ים גס

חופן תימין טרי

שמן אבוקדו

 

אופן הכנה:

  • מערבבים קמח ומים בקערה כ-2 דקות עד שהם מתאחדים. מכסים במגבת מטבח ומשאירים לחצי שעה מנוחה.
  • מוסיפים לבצק את השמרים ומתחילים ללוש כ-3-2 דקות מוסיפים את המלח ולבסוף את השמן.
  • מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח, מחלקים ל-9 חלקים שווים ומגלגלים אותם לכדורים.
  • משטחים את הכדורים בכפות הידיים לגודל של פיתה. מניחים את קוביות הגבינה הצפתית (קוביות של 2X2).
  •  מפזרים זיתים, מלח ים ותימין ומטפטפים מעט שמן.
  • מתפיחים כחצי שעה ואופים ב-220 מעלות כ-10 דקות עד להשחמה קלה.

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת פולנטה וצנוברים

עוגיות פיננסייר רימונים

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.