מתכון לעוגת פולנטה וצנוברים

 
ניתן להחליף את הצנוברים בקוביות תמרים קטנות ולשלבן בתוך הבלילה בטרם מזיגתה לתבניות
ניתן להחליף את הצנוברים בקוביות תמרים קטנות ולשלבן בתוך הבלילה בטרם מזיגתה לתבניות צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 21:40 19/09/2013

עוגת קמח תירס נימוחה שנשמרת נהדר במשך שבוע, ולכן תתאים במיוחד לימי חג הסוכות. מרטיבים אותה בסירופ מיד כשהיא יוצאת מן התנור כדי להעשיר את טעמה ולעזור לה להישאר לחה ועסיסית

 
 
 
 
 

מצרכים לעוגה (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

3 ביצים L

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

2/3 כוס מיץ תפוזים

1/3 כוס שמן תירס (80 מ"ל)

1 כוס קמח תירס (150 גרם)

1 כוס קמח רגיל

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1/4 כוס צנוברים (40 גרם)

1 כפית דבש

תרסיס שמן בטעם חמאה

 

לסירופ:

2 ו-1/ כוסות מים

2 כוסות סוכר (480 גרם)

קליפה מ- 1/4 תפוז

 

אופן הכנת העוגה:

  • מקציפים את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל לקציפה תפוחה ובהירה.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית ומשלבים לסירוגין את מיץ התפוזים, השמן, קמח התירס ואבקת האפייה, עד קבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייק, משומנות במעט תרסיס שמן, עד מחצית מגובהן ומפזרים צנוברים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-160 כ-25 דקות.

 

הסירופ:

  • מרתיחים בסיר מים, סוכר וקליפת תפוז.
  • יוצקים את הסירופ על העוגות כשהן יוצאות מן התנור.
  • מצננים ומאחסנים בכלי אטום כשבוע מחוץ למקרר.

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

מאפה שמרים מלוח אישי

עוגיות פיננסייר רימונים

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.