מתכון לעוגת תפוחים עם חמוציות ושוקולד צ'יפס

 
שילוב טעמים ומרקמים
שילוב טעמים ומרקמים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:31 13/10/2011

מעבר לטעם המנחם והמפנק שלה, העוגה הזאת היא הדבר האידיאלי לאלה מאיתנו שאין להם זמן לבלות שעות במטבח. כל שצריך לעשות זה לערבב את החומרים, לסדר בתבנית ולחכות בסבלנות עד שריחות ממכרים יתפשטו בבית

 
 
 
 
 

מתכון זה הוא אחד מהמתכונים האידאליים לבשלנים העסוקים וזאת משום שהוא אינו מצריך זמן וטירחה רבים, תוך זמן קצר ביותר מתקבלת עוגה רכה, טעימה וריחנית. רק קוצצים, מערבבים ומסדרים בתבנית ולתנור, תענוג.

 

בימים אלו של חול המועד סוכות, מחפשים מתכונים קלילים ומהירים, שניתן להכין ולהביא לסוכה ולכן העוגה הזו ממש מתאימה.

 

בתמונות ובהוראות תראו שהכנתי קרם שוקולד ויצקתי על העוגה לאחר הפיכתה, אך ניתן לוותר על התוספת הזו. בנוסף, עוד מספר המלצות, לא כל אחד אוהב את הגיוונים בתוספות, לכן ניתן להשתמש רק בתפוחים, מומלץ גם באגוזים ואת היתר לא להוסיף וכן את העוגה ניתן להגיש כאשר היא הפוכה ואז רואים את התפוחים שהונחו בתחתית או לא להפוך, לבחירתכם.

 
מעבירים את המחומרים לתבנית ולתנור
מעבירים את המחומרים לתבנית ולתנור צילום: חיה אילונה דר

עוגת תפוחים, אגוזים, חמוציות ושוקולד צ'יפס

תבנית מלבנית

 

מצרכים:

5 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות

כוס קמח תופח

3 ביצים

1/2 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

כף קינמון

2 כפות חמוציות

2 כפות אגוזים קצוצים

2 כפות שוקולד צ'יפס

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • משמנים ומקמחים את התבנית ומפזרים בתחתית את קוביות תפוחי העץ.
  • מפזרים מעל 1/2 כף קינמון, סוכר וניל, אגוזים וחמוציות.
  • טורפים בקערה את הביצים והסוכר.
  • מוסיפים את הקמח והשמן לסירוגין ובסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס.
  • יוצקים את הבלילה על התפוחים ואופים כחצי שעה עד הזהבה.
  • מצננים על רשת צינון.
  • להגשה ניתן להכין קרם שוקולד מ-150 גרם שוקולד מריר ו-3/4 מיכל שמנת מתוקה מומסים יחדיו ולזלוף את הקרם החם על העוגה.

 

 
מינימום התעסקות מקסימום טעם נהדר
מינימום התעסקות מקסימום טעם נהדר צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.