מתכון למאפינס תמרים

 
שווה זהב • מאפינס משגעים עם מראה קסום
שווה זהב • מאפינס משגעים עם מראה קסום צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 08:49 16/10/2011

צבע זהוב מרשים, מראה מפתה ומרקם רך שמחביא בתוכו אגוזים וצימוקים. לקראת ימי הגשם שבדרך, הכינו מאפינס משגעים שעושים כבוד לפרי התמר

 
 
 
 
 

תקופת הסתיו היא תחנת מעבר, בין החום של הקיץ לחורף שעוד רגע כאן. תקופה המשרה רוגע ושלווה ומזכירה לי תמיד ניחוחות של בית חם וריח של אפייה המתפשט לכל עבר.


כאלו הם המאפינס תמרים, פשוטים להכנה ומפיצים בבית ניחוחות נהדרים שקשה לעמוד בפיתוי ברגע שהם יוצאים מהתנור.

 

* נהדר להביא את המאפינס האלה גם כמתנה מקסימה עם סרט סאטן שמוסיף מתקתקות מרשימה.

 

מצרכים (16 מאפינס גדולים):

200 גרם חמאה קרה
125 גרם (כוס ורבע) סוכר
3 ביצים (גודל L)
450 גרם ממרח תמרים
280 גרם (2 כוסות) קמח
10 גרם אבקת אפייה
½ כפית מלח
½ כפית קינמון
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
50 גרם צימוקים בהירים
אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים בעטרות נייר (מנז'טים) 16 שקעים של תבנית מאפינס.
  • חותכים את החמאה לקוביות ושמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים במהירות בינונית לתערובת אחידה.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, עד שמתקבלת תערובת תפוחה וחלקה.
  • מוסיפים לתערובת את ממרח התמרים ומערבלים היטב.
  • מנפים לקערה את הקמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון.
  • מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח והחלב, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח, ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את האגוזים הקצוצים והצימוקים ומערבלים להטמעה בתערובת.
  • בעזרת כף ממלאים את שקעי התבנית המרופדים בעטרות נייר עד ל-2/3 מגובה השקעים.
  • אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש עד השחמה או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.
  • מצננים את המאפינס ומאבקים באבקת סוכר ומגישים.

 

 
מתנה מתוקה הישר מהתנור
מתנה מתוקה הישר מהתנור צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.