קאפקייקס אאוט • המקרונים כובשים את ארה"ב

 
תכשיטים קטנים ומתוקים
תכשיטים קטנים ומתוקים צילום: flicker, stay true as cool yellow
 
עודכן 23:24 15/10/2011

מקרונים, עוגיות השקדים והסוכר הקטנטנות שאהובות בעיקר על הצרפתים, עשו מהפך בצמרת הקינוחים האמריקאים והדיחו את הקאפקייקס מהמקום הראשון

 
 
 
 
 

קונדיטוריות שמקדישות את פועלן לעוגיות הצבעוניות החלו לצוץ לאחרונה בניו יורק, סיאטל וסאן פרנסיסקו כשאפילו הפטיסטרי האגדי מצרפת, לאדורי, שהשף שלו - פייר דספונטאינס יצר את המקרון כבר לפני עשור, פתח באוגוסט האחרון סניף ראשון בארה"ב (בשדרות מדיסון בניו יורק).

 

"זו בדיוק אותה חנות ואותה אווירה" אמר המנכ"ל של רשת לאדורי, דוד הולדר, על החנות החדשה בארה"ב. "המוצרים והאיכות זהים לאלה שבצרפת".

 

למרות שהמתכונים של רשת לאדורי הם בגדר סוד כמוס, הולדר הסכים לומר כי כל עוגיות המקרון של החברה נעשים בפריז מתערובת שמכילה בערך 50 אחוז שקדים טחונים, סוכר, חלבונים צבע מאכל וטעמים נוספים. בנוסף, העוגיות גם נטולות גלוטן.

 

לאור הפופולריות הממריאה של העוגיות העדינות, יש זמנים בסופ"ש בהם החנות החדשה בניו יורק כל כך מלאה שהתור שמשתרך בחוץ מגיע עד למדרכה שממול.

 

דוגמה נוספת היא החנות bisous ciao שממקומת בחלק התחתון של מזרח מנהטן. גזיר עיתון מהמגזין בון אפטיט שתלוי על החלון מבהיר את מה שכולם מתחילים להפנים "המקרונים הם הקאפקייקס החדשים".

 

תכשיטים מתוקים ועדינים

כמו הטרנדים הקודמים, המקרונים שבו את ליבם את המעריצים בזכות המראה המצודד והטעמים השובבים. "אני חושבת שאנשים אוהבים אותם בגלל הצבעים הבולטים, האלגנטיות והיופי המקסים שלהם" אמרה הבעלים של bisous ciao, טניה נגאנגאן. הולדר מסכים, ומתאר אותם כ"אביזרים קטנים" שניתן לתת כמתנה במקום שמפניה או פרחים.

 

בחנות bisous ciao העוגיות מונחות כמו תכשיטים שניצבים מאחורי זכוכית. לאדורי אורז את המקרונים שלו בקופסאות במהדורה מוגבלת שהעיצוב שלהם הוא בדרך כלל שיתוף פעולה של כמה מעצבים. הקופסה האחרונה למשל, עוצבה על ידי מעצב האופנה הבריטי מתיאו וויליאמסון.

 

מראה מפתה וטעמים שובבים

התענוג העדין מגיע כמעט בכל טעם אפשרי, מהקלאסי בטעם פטל שמוגש ב"מקרון קפה" בניו יורק ועד לטעמים יותר חדשניים כמו שילוב של אגוזים מלוחים וענבים ב-bisous cia. "זה קצת כמו חמאת בוטנים וג'ילי לעשירים" אמרה טניה נגאנגאן.

 

לשבוע האופנה בניו יורק שהתקיים בספטמבר, הכינו בלאדורי מקרונים עם קינמון וצימוקים שעל פי הולדר, היוו המשך ישיר לפופולריות של הקינוחים עם קינמון בארה"ב. טעם שנחשב לא שגרתי בצרפת. למרות זאת, גם הולדר וגם נגאנגאן מספרים כי הטעם הכי פופולרי הוא קרמל מלוח.

 

כמה זה יעלה לנו?

עם מחירים שמתחילים ב-2.5 דולר (כמעט 10 שקלים) לעוגיה אחת, רבים מהקונים רואים במקרונים פינוק במחיר סביר גם עבור אלה שלא אוחזים בארנקים מפוצצים בשטרות.

 

"אנחנו חיים בעולם מסובך" אמר הולדר, "ההנאות הקטנות חשובות".

 

הכתבה עשתה לכם חשק להכין מקרונים בבית? נסו את המתכונים האלה וספרו לנו בקבוצת הפייסבוק איך יצא:

מקרון פטל עם קרם לימון

מיקי שמו מכין מקרונים

המתכון של אורן בקר למקרונים

מקרונים במילוי שוקולד

 

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.