מתכון לחומוס פול ביתי עם כדורי פלאפל

 
עודכן 08:26 16/10/2011

חומוס עם כדורי פלאפל היא מנה משביעה וטעימה שמתאימה לצמחוניים וטבעוניים אך אהודה גם על מי שלא. הנטורופתית נטלי שוינקלשטיין מספקת לנו מתכון משלה שמוגש יחד עם פול. והצ'ופר הגדול - זה הרבה יותר בריא ממה שתמצאו בדוכני הרחוב. וגם: אם כבר החלטתם לקנות, כמה דברים שכדאי שתדעו

 
 
 
 
 

חומוס היא קטניה הגדלה בתוך תרמילים. היא חיבור של חלבון ופחמימות מורכבות אשר גורמות לשובע. גרגרי החומוס קלים יחסית לעיכול ועשירים בברזל. בנוסף, הגרגרים מאזנים את רמת הסוכר בדם, עוזרים לוויסות רמת הכולסטרול LDL ומשפרים את מצב הרוח.  

 

ממרח החומוס יכול להיות בריא מאד, אך לא לכולם יש את הסבלנות להכינו בבית. מי שמעדיף ממרח חומוס קנוי, לרוב יקבל מוצר הרבה פחות בריא מאשר הממרח הביתי, כיוון שבממרחי החומוס הקנויים, במקום טחינה איכותית משומשום מלא העשירה במרכיבים חיוניים, מוסיפים שמנים מזוככים על מנת להוזיל בעלויות המוצר, ולעיתים גם שמנים מוקשים (מרגרינה) המזיקים ללב ולמערכת החיסון. בנוסף, בממרח חומוס קנוי מוסיפים לרוב חומרים משמרים וכמות נתרן גבוהה, וזאת על מנת לשמר את זמן חיי המדף שלו.

 

 
הרווח הוא גם בטעם וגם תזונתית ובריאותית
הרווח הוא גם בטעם וגם תזונתית ובריאותית צילום : נטלי שוינקלשטיין
 

ומה עם כדורי פלאפל? מסתבר שגם בפלאפל כמו בכל מוצר יש תחרות בין הדוכנים. מחירי הפלאפל בשנים האחרונות ירד משמעותית עד כדי כך שיש שמוכרים אותו ב-5 ש"ח. אך מה, האם שמתם לב להבדלים בטעם? פלאפל זול יהיה פחות בריא מפלאפל יקר (שעולה כ-15 ש"ח). שלא תבינו לא נכון, איני מחשיבה את הפלאפל למזון בריאות  אך אם כבר אוכלים ונהנים אז שלפחות תהיה בו תועלת, גם תזונתית וגם מבחינת האיכות והטעם.

 

הדבר הבעייתי ביותר בפלאפל קנוי הוא הטיגון. אומנם הטיגון קצר יחסית אך השמן בו משתמשים בדוכני הפלאפל הוא שמן מזוכך שנשאר לרוב כל היום בשימוש חוזר, דבר היוצר תרכובות רעילות. סימנים שצריכים להרחיק אותנו מדוכן פלאפל:

  • שמן שעולה ממנו עשן.
  • שמן המכיל קצף.
  • ציפוי הפלאפל ממש כהה.

 

מי שאוהב פלאפל, הכנה ביתית שלו היא פתרון בריא ויחסית קל. ואם תוסיפו לחומוס והפלאפל שלכם גם פול, הרי שהרווחתם גם מבחינת הטעם וגם מבחינה תזונתית ובריאותית.

 

מצרכים לממרח החומוס:

1 ו-1/2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

1/3 כוס מים בטמפרטורת החדר

3-4 כפות שמן זית כתית מעולה

חופן פטרוזיליה קצוצה

1/2 בצל לבן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

לימון סחוט

כפית סחוג

פפריקה חריפה

כמון טחון

מלח

פלפל

 

לכדורי הפלאפל:

2 כוסות גרגרי חומוס

1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה

1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

2 שיני שום כתושים

1/2 בצל קצוץ

4 כפות טחינה משומשום מלא

שמן זרעי ענבים כבישה קרה

2 כפות מים

1/2 לימון סחוט

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מכל אחד מהתבלינים: זרעי כוסברה, פפריקה חריפה, כמון, הל, מלח אטלנטי דק ופלפל שחור

1/2 כוס פול מבושל

 

אופן הכנת החומוס:

  • טוחנים את גרגירי החומוס ומשאירים בצד כמות קטנה של גרגירים לא טחונים.
  • מערבבים עם העיסה של החומוס טחינה, מים, שמן זית ושום, וטוחנים במידת הצורך שוב עד למרקם הרצוי. אם העיסה סמיכה מידי ניתן להוסיף עוד מעט מים, אך להיזהר שלא יצא מימי מידי.
  • לאחר שמגיעים למרקם הרצוי של החומוס, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • מעבירים לקערה ומפזרים מעליה את הגרגרים הנותרים שלא נטחנו.
  • לוקחים את הלימון והסחוג ומערבבים יחד.

 

אופן הכנת הפלאפל:

  • משרים את גרגרי החומוס לפחות 4 שעות עם אבקת סודה לשתייה.
  • טוחנים את הגרגרים עם מים, שמן, טחינה, לימון ותבלינים.
  • מערבבים את התערובת יחד עם בצל קצוץ ועשבי התיבול.
  • מכניסים את התערובת ל-1/2 שעה במקרר.
  • מגלגלים כדורים בגודל כפית ומטגנים טיגון לא עמוק בשמן זרעי ענבים מכבישה קרה, על מחבת מכל הצדדים עד להשחמה קלה.
  • מניחים על נייר סופג.
  • מניחים מעל החומוס את כדורי הפלאפל.
  • מתבלים בבצל קצוץ, עשבי תיבול, הרבה מיץ מלימון, מעט שמן זית.
  • מתבלים את כדורי הפלאפל כמון ופפריקה מתוקה.
  • מגישים יחד עם הפול ופיתה מקמח מלא.
 
 
עוד כתבות במדור הכי טבעי שיש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.