מתכון לריזוטו פטריות ופרמזן

 
מומלץ להגיש עם עלי תימין מטוגנים קלות
מומלץ להגיש עם עלי תימין מטוגנים קלות צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 20:07 17/10/2011

הישר מהמטבח האיטלקי - ריזוטו אורז עם 3 סוגי פטריות וגבינת פרמזן מגורדת מעל

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 בצל בינוני
1 כרישה קטנה (החלק הלבן בלבד)

250 גרם פטריות שמפיניון
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס אורז ארבוריו עגול
1/2 ליטר ציר ירקות חם
10 גרם פטריות פורצ'יני מושרות במים ומסוננות
שמן זית
מלח

פלפל
1 כפית מחית כמהין
4 כפות גבינת פרמזן איטלקית מגוררת

 

אופן הכנה:

  • קוצצים את הבצל והכרישה. חותכים את פטריות השמפיניון לרבעים.
  • מאדים בסיר עם תחתית עבה את הבצל והכרישה ב-50 גרם מהחמאה, עד לשקיפות. מערבבים מדי פעם.

  • מוסיפים לסיר את האורז וממשיכים לערבב במשך 3-4 דקות. מוספים את פטריות השמפניון

  • מוזגים מצקת מציר הירקות ומערבבים בעקביות על אש בינונית, עד שכל הנוזלים נספגים באורז. מוזגים מצקת נוספת וחוזרים על הפעולה. ממשיכים כך עד שהאורז מתרכך לדרגת אל דנטה.

  • מקפיצים במחבת נפרדת את פטריות הפורצ'יני במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

  • כשהריזוטו מוכן, מערבבים לתוכו את תערובת הפורצ'יני, מוסיפים את החמאה שנותרה, מחית הכמהין ופרמזן.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת טירמיסו

 

 
עוד כתבות במדור מיני שף - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.